O femeie de 63 de ani dă şansă la viaţă unei persoane care are nevoie de un transplant

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii de la Centrul Regional de Transplant de la Timişoara, împreună cu colegi de la Cluj, au prelevat noaptea trecută rinichii unei femei care era în moarte cerebrală. Tragedia din familia femeii dă însă speranţă altei familii din Cluj, care aşteaptă un donator de rinichi potrivit pentru un bolnav incurabil.

O femeie de 63 de ani, internată sâmbătă la Spitalul Judeţean în stare gravă, a fost declarată în moarte cerebrală. Medicii au anunţat familia că nu mai pot face nimic pentru a readuce bolnava la viaţă, iar rudele au înţeles şi au acceptat prelevarea de organe. Coordonatorul Centrului Regional de Transplant de la Timişoara, Dan Ilincariu, a spus că doar rinichii puteau fi prelevaţi, alte organe fiind deja afectate de anumite boli.
„Familia şi-a dat acordul pentru prelevarea ficatului şi a rinichilor, însă s-au prelevat doar rinichii, deoarece ficatul era cu stenoză. Aparţinătorii au înţeles într-un timp foarte scurt că pacienta nu mai poate fi salvată şi au decis să ajute ei la salvarea altor vieţi", a afirmat Ilincariu.
Potrivit acestuia, medicii de la Cluj au preluat rinichii, urmând să fie transplantaţi unei persoane care altel nu ar mai avea nicio şansă la viaţă.

Anul acesta la Timişoara au avut loc deja zece prelevări de organe. Sunt de două ori mai multe intervenţii decât toate cele care au avut loc în 2010. Medicii timişoreni spun că rudele celor care intră în moarte cerebrală sunt familiarizate cu procedura prelevării de organe şi acceptă mult mai uşor ideea de a dona organele unei persoane dragi care a decedat.

Citeşte despre alte persoane a căror moarte a dat speranţă la viaţă unor bolnavi

Prelevare de rinichi şi piele la Timişoara. Moartea unui bărbat salvează vieţi

Organele unei tinere din Oradea, prelevate noaptea trecută, salvează cinci vieți

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite