Un oficial francez din PE a întrebat-o pe Elena Udrea: "Cum vă implicaţi în integrarea romilor?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un membru al Comisiei pentru Dezvoltare Regională din cadrul Parlamentului European, Sophie Auconie, a întrebat-o, la Timişoara, pe Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului din România, cum se implică ministerul pe care îl conduce în rezolvarea problemelor de integrare a etniei romilor. Udrea a spus că Ministerul Muncii are mai multe proiecte decât echipa sa.

Mai citiţi şi:
Ţigan repatriat din Franţa: "Decât să muncesc aici pe gratis, mai bine fac acolo un ban cinstit din cerşit"

Timişoara: VIDEO Fostul prefect de Timiş: "Timişoara devine capitala ţigănească a Europei"

O delegaţie a Parlamentului European a venit în vizită la Timişoara astăzi pentru a verifica mai multe obiective în care s-au investit fonduri nerambursabile. Oficialii europeni s-au întâlnit cu Elena Udrea, ministrul MDRT, şi cu Teodor Baconschi, ministrul MAE. După ce Elena Udrea a prezentat planurile de viitor care presupun absorbţia de fonduri europene, ea a fost întrebată de un oficial francez, de membra Comisiei pentru Dezvoltare Regională din cadrul Parlamentului European, Sophie Auconie, câte din planurile de până acum ale ministerulu pe care îl conduce au vizat integrarea romilor. "Cum se implică Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în integrarea romilor", a spus Sophie Auconie.

Ministrul român a spus că există un alt minister, cel al Muncii, care are mai multe programe pentru această etnie. "Ministerul Muncii are mult mai multe proiecte pentru integrarea romilor în societate. În ceea ce priveşte MDRT, avem programe susţinute din bugetul de stat prin care le asigurăm locuinţe şi utilităţi. Din fonduri europene încă nu avem programe pentru integrarea romilor, dar după 2014 sperăm să atragem fonduri europene şi în această direcţie", a spus Elena Udrea.

Doar pentru transportul şi prima de repatriere a romilor timişeni, statul francez a cheltuit, în 2009 şi 2010, peste un milion de euro. Banii sunt irosiţi, deoarece ţiganii repatriaţi pleacă înapoi în Franţa, după ce, pe banii autorităţilor franceze, îşi revăd rudele de acasă. „Uneori cei aduşi la Aeroportul Timişoara le spun poliţiştilor că pleacă înapoi în Franţa. Practic, vin de Crăciun şi de Paşti, cu transportul asigurat de statul francez, îşi văd rudele, iau acei bani pentru primele de repatriere, pe care îi cheltuie, după care pleacă înapoi. Frecvent, la transporturile de romi repatriaţi apar aceleaşi figuri, semn că oamenii fac naveta România - Franţa", a mai declarat comisarul-şef Dan Peteri, de la Poliţia Transporturi Feroviare Timişoara.

Mai citiţi şi:

Franţa nu intenţionează să primească 2,5 milioane de ţigani din România"

Franţa a început evacuarea celor 300 de tabere de ţigani români

Ţigan român: "Pentru noi, Franţa înseamnă libertate, egalitate, fraternitate"

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite