Topul celor mai luxoase vile scoase la vânzare cu preţ redus din cauza crizei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vila din zona Neptun este a doua în topul ieftinirilor imobiliare din Timişoara
Vila din zona Neptun este a doua în topul ieftinirilor imobiliare din Timişoara

Cele mai spectaculoase scăderi de preţ din Banat au fost înregistrate pentru trei proprietăţi timişorene. Case noi, dar şi clădiri vechi conduc clasamentul proprietăţilor care au suferit cele mai mari reduceri de preţ, potrivit imobiliare.ro.

Preţurile uriaşe, stabilite de proprietarii care au scos la vânzare imobile înainte ca recesiunea să-şi intre în drepturi, nu mai au trecere printre cumpărători. Conform site-ului imobiliare.ro, printre primele trei vile din topul reducerilor de preţ din Timişoara se numără construcţii noi, dar şi construcţii mai vechi. Pe primul loc în top se află o vilă cu şase camere, construită anul trecut. Preţul acesteia a scăzut de la jumătate de million de euro, la 215.000 de euro. Pentru o suprafaţă utilă de 250 de metri pătraţi şi 400 de metri de teren, în al doilea an de criză, preţul a scăzut cu aproape 60 la sută. 

Reduceri şi în centru

Locul doi în top este ocupat de o casă cu 10 camere, construită înainte de 1990, situată în zonă ultracentrală. Dacă la început, moştenitorii casei şi-au permis să ceară 650.000 de euro pentru o suprafaţă utilă de 350 metri pătraţi şi un teren imens, de peste 760 de metri pătraţi, acum cer doar 450.000 de euro.

„Preţurile de pe piaţa imobiliară erau altele când s-a cerut suma asta. Acum au fost nevoiţi să lase din preţ, dar nu cred că o să mai scadă mai mult decât atât, pentru că, totuşi, casa este în centrul oraşului”, a explicat Ramona Cojocariu, agent imobiliar. În cazul în care nu vor apărea cumpărători, proprietarii sunt deschişi şi alternativei de a închiria vila. „Există oportunitatea de a închiria trei camere cu 400 de euro”, a mai spus Ramona Cojocariu. O vilă cu cinci camere din Mehala este a treia în topul celor de la imobiliare.ro. Construcţia valora în ochii proprietarilor aproape 400.000 de euro la începutul anului, iar acum aceştia mai cer doar jumătate din sumă.

Preţuri reduse şi pentru spaţiile comerciale
Superoferte imobiliare pe timp de criză au fost înregistrate şi în sectorul spaţiilor comerciale. „La început proprietarii au fost reticenţi, dar când au văzut că nu reuşesc să-şi închirieze spaţiile, au început să lase din preţ. La suprafeţe mai mari se scade şi cu 25 la sută „, a explicat Puiu Bălan, reprezentant agenţie imobiliară.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite