Au tocat un sfert de milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Cojocari şi Nicuşor Miuţ au obţinut cele mai mari venituri de la primărie
Ioan Cojocari şi Nicuşor Miuţ au obţinut cele mai mari venituri de la primărie

Declaraţiile de avere de pe siteul www.primariatm.ro arată că şefii din administraţia locală au câştigat peste 250.000 de euro. Sumele ar fi mult mai mari, dar unii dintre directori nu şi-au completat documentele care arată ce venituri au avut din bani publici.

Zilele acestea au fost discuţii aprinse pe tema veniturilor din Primăria Timişoara. Prefectul de Timiş, dar şi Curtea de Conturi au semnalat că primarul, viceprimarii, dar şi alţi angajaţi ai Primăriei Timişoara au beneficiat de stimulente ilegale acordate printr-un ordin al primarului.

Potrivit reprezentantului Guvernului în teritoriu, angajaţii primăriei au primit pentru lunile august şi septembrie stimulente de peste 150.000 de lei. Suma este o nimica toată, comparativ cu anul trecut, când veniturile tuturor funcţionarilor din Primăria Timişoara au fost „umflate” printr-o sentinţă judecătorească. Zece directori din primărie, împreună cu primarul, secretarul şi viceprimarii, i-au costat pe timişoreni anul trecut peste 1.000.000 de lei, ceea ce înseamnă mai bine de 10 miliarde de lei vechi. 

„Felia” secretarului: două miliarde

Potrivit declaraţiilor de avere postate recent pe siteul instituţiei, cele mai mari venituri din Primăria Timişoara, salarii şi drepturi obţinute în instanţă, le-a avut secretarul Ioan Cojocari, care a plecat acasă cu aproximativ 200.000 de lei. Pe locul doi în topul şefilor plătiţi din banii timişorenilor este şeful Direcţiei de Patrimoniu, Nicuşor Miuţ, care a încasat anul trecut de la primărie aproape 140.000 de lei. Miuţ este urmat de şefa Direcţiei Economice, Smaranda Haracicu şi şeful de la Direcţia Fiscală, Adian Bodo, care au câştigat 125.000 de lei, respectiv 127.000 de lei. Actualul arhitect-şef al oraşului, Ciprian Cădariu, era anul trecut doar consilier al primarului, obţinând venituri de la primărie de 17.000 de lei.

Şefii mai mici, nu se lasă mai prejos

Dacă şefii şefilor din Primăria Timişoara au încasat anul trecut sume frumoase din postura de bugetari, şefii „furnicuţelor” nu se lasă mai prejos. Şefii de birou din primărie au obţinut venituri în valoare de peste 300.000 de euro, iar şefii de servicii au încasat sume de aproximativ 400.000 de euro. Un calcul arată că numai şefii din primărie au costat anul trecut aproape un milion de euro.

Lista cu veniturile şefilor din Primăria Timişoara


Tabel venituri Primaria Timisoara
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite