ADP întinde birul Telpark pe noi străzi pentru că vrea să ia banii şi din piatră seacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişorenii vor plăti 9 lei pentru o zi de parcare în 2011
Timişorenii vor plăti 9 lei pentru o zi de parcare în 2011

Administrarea Domeniului Public Timişoara propune extinderea Telpak pe mai multe străzi ale oraşului. Şefii ADP justifică decizia prin faptul că s-au făcut investiţii în parcări în zonele respective.

Lipsa locurilor de parcare este o problemă care îi afectează pe cei mai mulţi timişoreni. Şoferii nu găsesc locuri, pietonii se chinuie să se strecoare printre maşinile parcate pe spaţiul verde, iar bicicliştii sunt blocaţi pe puţinele piste de maşinile lăsate acolo. Parcările din Timişoara sunt gestionate de Administrarea Domeniului Public Timişoara (ADP), care a „rezolvat” una dintre cele mai importante probleme ale oraşului prin montarea unor plăcuţe Telpark, de pe urma cărora se „mulg” bani frumoşi de la şoferi.

În primă fază, plăcuţele Telpak au fost montate în zona centrală, iar încet-încet panourile pun stăpânire pe oraş. ADP propune pentru şedinţa de Consiliu Local de la sfârşitul acestei luni extinderea Telpark pe mai multe străzi ale oraşului.

Am făcut investiţii

Străzile pe care se propune montarea plăcuţelor sunt Mihail Kogălniceanu, Crizantemelor, Amforei, Labirint şi zona Stadion. „Am făcut acolo investiţii, s-au realizat parcări pentru locatarii din zonă. La stadion vrem să introducem un sistem unitar de parcare”, a motivat şeful Telpark, Ionel Ursu.

Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Locatari din Timişoara (FALT), Petru Olariu, susţine că extinderea Telpark nu este corectă. „Oamenii ăştia au plătit deja bani suficienţi la Telpark încât să merite nişte parcări. E mult mai dator ADP-ul decât cetăţenii. În plus, rolul Telparkului a fost să decongestioneze centrul oraşului. Nu este corect”, a spus Petru Olariu.  O decizie finală va fi luată în şedinţa de consiliu de la sfârşitul acestei luni.

Telpark sâmbăta, un „vis” frumos

Reprezentanţii ADP nu sunt la prima tentativă de extindere a Serviciului Telpark. ADP a mai propus introducerea serviciului sâmbăta şi duminica, dar şi extinderea programului zilnic. Aleşii locali s-au opus însă proiectului prin care ADP a vrut să blocheze mai multe roţi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite