StudenFest, un weekend al artei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii din Timişoara vor ieşi în stradă la finalul săptămânii pentru a sărbători tinereţea şi cultura. Festivalul a devenit o tradiţie pentru tinerii din Timişoara care participă în număr mare la toate acţiunile ce au loc în cadrul lui.

De dimineaţa până seara, fără somn, fără griji, doar artă mainstream şi petreceri studenţeşti, o săptămână pe an, un weekend alb, mii de oameni diferiţi, toţi adunaţi la un loc de un eveniment, asta înseamnă StudentFestul. Timişoara este invadată în acest final de săptămână de un manifest tradiţional al studenţilor, un festival dedicat tinerilor şi gândirii libere.

Anul acesta, cuvântul care caracterizează evenimentele este „revoluţie” şi festivalul va invada întregul oraş. Arhitectura, teatrul, fotografiile literatura, concertele chiar şi publicitatea sunt temele principale. Chiar dacă evenimentele au început o dată cu săptămâna, weekend-ul se anunţă promiţător.

Program de festival

Tinerii se pierd printre workshopuri de teatru, proiecţii de filme în locuri inedite şi petreceri incendiare. Pentru că vineri este ziua teatrului, la Casa Studenţilor vor avea loc spectacol după spectacol începând cu ora 16.00. Vor putea fi urmărite „Ultima scrisoare”, o piesă a Facultăţii de Teatru din Sibiu, apoi timişorenii vor prezenta „Tramvaiul Legumă” şi „D’ale amorului”. Seara se va încheia cu alte spectacole la Scârtz şi, de la ora 20.00, în Piaţa Operei vor fi proiectate filme care au revoluţionat cinematografia.

Noaptea va putea fi petrecută în Setup cu artişti ca 187 şi Mc Jox sau Monkezs in The City şi El Mayonesa. Sâmbătă a fost declarată de studenţi ziua publicităţii. În piaţa Unirii de la ora 12.00 vor avea loc workshopuri  de fotografii pictate şi în paralel, în Scârtz, se vor desfăşura ateliere de publicitate, dezbateri şi vor avea loc proiecţii de spoturi. Şi mâine, la Casa Studenţilor va fi teatru, dar de la ora 11.00 va avea loc un workshop. Şi seara de sâmbătă se va termina în Setup cu o petrecere mare cu Stone Ficxion, Dirty Shirt şi Truda. Duminica va fi dedicată artelor, aşa că tinerii vor avea ocazia să urmărească scurt-metraje şi proiecţii de filme care au revoluţionat cinematografia în Piaţa Operei, tot de la ora 20.00. În Piaţa Unirii, de la ora 18.00 va avea loc un vernisaj de fotografie.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite