SUBIECT CERUT DE CITITORI A pus gând rău staţiei de firobuz de pe strada Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ileana Silveanu vrea să mute staţia de troleibuz de pe strada Cluj din cauza călătorilor care îi distrug gardul. Bătrâna nu a avut până acum sorţi de izbândă pentru că reprezentanţii primăriei susţin că au mutat staţia la cererea cetăţenilor.

Coşmarul Ilenei Silveanu, o bătrână de 77 de ani din Timişoara, a început în urmă cu aproximativ doi ani, când Primăria Timişoara a renovat trotuarul de pe strada Cluj, unde locuieşte bătrâna. Municipalitatea a schimbat pavajul, a trasat piste de biciclete, dar a mutat şi staţia de troleibuz mai aproape de casa femeii.

Staţia este una foarte importantă pentru că acolo opresc mai multe linii de transport, şi este mai mereu plină cu oameni. Tocmai asta o nemulţumeşte pe Ileana Silveanu, pentru că, în aşteptarea mijlocului de transport, oamenii se proptesc pe gardul casei, distrugându-l şi desprinzând tencuiala. „Ştiţi cât am dat anul trecut ca să vopsesc gardul? Am plătit 800 de lei. Să mute staţia de aici”, a spus femeia.

„Nesimţirea nu are limite”

Ileana Silveanu spune că printre cei care îi strică gardul sunt călători de toate vârstele. „De când cu libertatea asta, nesimţirea nu mai are limite”, a spus bătrâna. Aceasta a făcut o serie de adrese către primărie, dar eforturile i-au fost zadarnice. „Refugiul a fost mutat la cererea cetăţenilor, care au solicitat ca staţia de troleibuz să fie mai aproape de staţia de tramvai pentru cei care schimbă mijloacele de transport”, arată răspunsul primăriei. „Să-mi ia Culiţă Chiş (n.r. şeful Direcţiei de Drumuri) gardul în custodie şi să îmi plătească reparaţiile, dacă nu vrea să mute staţia”, a spus Ileana Silveanu.
Reprezentanţii unei firme de asigurări, vecini cu bătrâna, susţin că prezenţa staţiei acolo are avantaje şi dezavantaje. „Ne încurcă un pic oamenii la accesul cu maşini, dar e şi un avantaj pentru localizarea firmei”, a spus directorul societăţii.

image

Călătorii se opun mutării

Timişorenii care circulă de ani de zile cu mijloacele de transport de pe strada Cluj susţin că varianta aleasă de primărie pentru amplasarea staţiei este cea mai potirvită. „E foarte bine aici pentru că este aproape de staţia de tramvai. Putea să fie chiar mai aproape de intersecţie”, a spus o femeie care aştepta firobuzul.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite