Bazarul Brâncoveanu este în pericol. Comercianţii dau faliment din cauza lucrărilor la stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tot mai puţini timişoreni îşi fac cumpărăturile de pe Brâncoveanu din cauza lucrărilor.
Tot mai puţini timişoreni îşi fac cumpărăturile de pe Brâncoveanu din cauza lucrărilor.

Lucrările de pe faimoasa „Fâşia Gaza“ bagă în faliment tot mai mulţi comercianţi cărora le mergea destul de bine. Patronii de pe Brâncoveanu au semnat o petiţie care va ajunge la Guvernul României. Ei cred că se urmăreşte distrugerea bazarului.

Lucrările la reţelele de apă şi canalizare, refacerea carosabilului şi noile parcări nu au fost încheiate pe Brâncoveanu, deşi termenul de predare ar fi trebuit să fie luna septembrie. Comercianţii din bazar se plâng că lucrările de reamenajare a străzii Brâncoveanu a alungat clienţii şi aşa tot mai puţini din cauza crizei economice.

Când a fost închisă toată strada, pot să spun că 90 la sută din clienţi au fugit. După ce au deschis pe Porumbescu, şi-a mai revenit ajungând la 70 la sută. Din păcate, lucrează fără spor. După ce ne-a afecta criza, acum au venit şi lucrările la drum”, a spus Abdou George, administratorul unui centrul comerical.



Petiţie la Guvern

Acesta susţine că există un interes ca firmele din bazar să dispară, din cauza concurenţei venite de la marile centre comerciale din oraş. „Sunt peste 400 de spaţii comerciale pe Brâncoveanu. Dacă dau faliment, ar putea rămâne şomeri peste 600 de oameni”, a mai spus Abdou George. Comercianţii se plâng că, pe lângă pierderea clienţilor, au avut de suferit mult din cauza lucrărilor. „Au fost foarte multe firme inundate, rămânem fără curent, fără apă la toaletă. E normal să se facă lucrări, dar nu în halul acesta”, a spus unul din comercianţii din bazar.



Patronii şi comercianţii au semnat o petiţie care va ajunge la Guvernul României, pentru a atrage atenţia asupra problemelor care îi afectează. Oamenii spun că lucrătorii au încălcat legea pentru că au închis toată strada, nelăsând posibilitatea maşinilor de pompieri sau ale salvării în cazul unor nenorociri.

Lucrări pe "Fâşia Gaza"
Lucrări pe "Fâşia Gaza"

Termene până la începutul anului viitor

Lucrările de pe strada Constantin Brâncoveanu au început în luna aprilie şi ar fi trebuit să fie încheiate până în septembrie. După noul termen, până în luna decembrie trebuie să se încheie lucrările pe porţiunea Porumbescu-Brâncoveanu-Romulus, iar restul drumului, până pe strada 16 Decembrie, după Anul Nou.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite