Spălătoresele de la Spitalul Municipal „ard în flăcări“, la peste 50 de grade Celsius

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajatele spălătoriei din Spitalul Municipal Timişoara muncesc în condiţii greu de imaginat: 42 de grade Celsius la primele ore ale dimineţii. Femeile se plâng că din cauza caniculei „trec prin focurile iadului” în locul unde stau zilnic opt ore şi spală două tone de lenjerie.

De câţiva ani, angajatele spălătoriei din cadrul Spitalului Municipal se roagă de conducerea unităţii să găsească un sistem de ventilare a aerului, deoarece temperatura din interior poate atinge şi 60 de grade în toiul zilei. Până acum nu au primit niciun răspuns concret, astfel că trebuie să muncească în „saună”.

Prioritatea numărul unu

Aurelia Achim, coordonatoarea spălătoriei, se arată dezamăgită de faptul că, până acum, nu s-a luat nici o măsură pentru remedierea situaţiei. „Nu s-a rezolvat nimic de nouă ani de când sunt eu aici, deşi am mers de fiecare dată la conducere să transmit că în aceste condiţii nu se poate lucra. Când afară sunt 35 de grade, aici sunt 60. Pe perioada de vară, la fiecare două zile, una dintre noi ajunge la urgenţă”, a spus Achim.

Zilnic, aici vin lenjeriile de pat şi halatele din cele 18 secţii ale spitalului, însumând peste două tone de rufe de spălat, călcat şi împachetat.  Reprezentanţii spitalului spun că vor lua măsuri pentru a le asigura angajatelor de la spălătorie condiţii de lucru normale.

„Maşinile de spălat sunt fabricate în jurul anului 1970, astfel că este lesne de înţeles de ce a apărut această problemă. Prioritatea numărul unu a spitalului şi a primăriei este reabilitarea spălătoriei. S-au făcut deja demersurile necesare”, a declarat Ramona Gîdea, purtătorul de cuvânt al instituţiei. Din păcate, până acum nu a fost aprobată o sumă de bani pentru reabilitare şi nici nu se ştie când va începe aceasta. Spălătoreselor le este însă greu să creadă că această reabilitare va avea loc prea curând, mai ales că în fiecare an au făcut demersuri care au rămas fără ecou.

Pauză de cinci minute

Femeile spun că, din cauza temperaturii, la fiecare cinci minute trebuie să îşi ia cinci minute de pauză. „Aproape la fiecare cinci minute una dintre noi iese afară, pentru că altfel nu am rezista. În comparaţie cu ce este aici, când ieşim în miezul zilei în aer liber ni se pare chiar răcoare”, spune şefa spălătoriei, Aurelia Achim. În ultime zile, angajatele primesc de la instituţie câte patru litri de apă de fiecare.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite