A fost spulberat la Reşiţa într-un accident şi a devenit, după moarte, salvator de vieţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii din Timişoara, împreună cu o echipă de medici din Cluj, au prelevat noaptea trecută rinichii unui bărbat de 64 de ani, un taximetrist din Reşiţa, care a venit în stare gravă la Spitalul Judeţean din Reşiţa. Pacientul a fost victima unui accident foarte grav care a avut loc miercuri , într-o zonă în care au loc des evenimente rutiere în Reşiţa.

Un accident foarte grav, care a avut loc săptămâna aceasta, s-a încheiat tragic pentru familia unui taximetrist care a fost implicat nevinovat în evenimentul rutier. Taximetristul, Miron Gheorghe, de 64 de ani, a fost preluat fără semne vitale de la locul accidentului, dar după ce a ajuns la spitalul din Reşiţa, a fost resuscitat. Doctorul de pe ambulanță a fost, însă, rezervat în privinţa șanselor de supraviețuire. "A avut traumatism toracic și fractură de coloană. Sunt şanse slabe de supravieţuire în astfel de situaţii", a spus Cosmin Librimir, medicul de pe Ambulanţă.


image

Medicii de la Spitalul Judeţean Reşiţa au spus că bărbatul a intrat în comă profundă ieri şi a fost trimis la Timişoara.
"Ieri după amiază l-am tranferat la secția de neurochirurgie de la Spitalul Județean Timișoara. Pacientul a fost adus în stop cardio-respirator la noi și potrivit rezultatului de la computer tomograf avea mai multe fracturi craniene. De când l-au adus, practic, el era în comă de gradul IV", a declarat chirurgul Jaro Marșalic, cel care l-a preluat pe taximetristul de 64 de ani, Gheorghe Miron.

Medicii de la Timişoara au preluat pacientul care nu mai avea şanse să-şi revină. Familia a înţeles că nu se mai poate face  nimic şi a acceptat să-i fie prelevate organele sănătoase, care pot salva alţi bolnavi incurabili din ţară şi care au nevoie de un transplant de organe.
„Medicii de la Reşiţa au explicat familiei că pentru bărbat nu se mai putea face nimic, fiind declarată moartea cerebrală. La solicitarea lor, pentru că au dorit să i se preleveze organele, pacientul a fost adus la noi. Familia şi-a dat acordul pentru prelevarea rinichilor şi ficatului", a spus Dan Ilincariu, coordonatorul Centrului de Transplant Regional Timişoara.

Echipa de specialişti în prelevarea de organe a preluat doar rinichii.
„Au fost prelevaţi şi preluaţi de echipa de specialişti din Cluj doar rinichii. Ficatul nu a mai putut fi prelevat din cauza faptului că imediat după accident pacientul a prezentat un stop cardiac care a dus la deteriorarea ficatului", a mai spus Dan Ilincariu.

Anul acesta la Timişoara au avut loc deja alte 11 prelevări de organe. Sunt de două ori mai multe intervenţii decât toate cele care au avut loc în 2010. Medicii timişoreni spun că rudele celor care intră în moarte cerebrală sunt familiarizate cu procedura prelevării de organe şi acceptă mult mai uşor ideea de a dona organele unei persoane dragi care a decedat.

Citeşte despre alte persoane a căror moarte a dat speranţă la viaţă unor bolnavi

Prelevare de rinichi şi piele la Timişoara. Moartea unui bărbat salvează vieţi

Organele unei tinere din Oradea, prelevate noaptea trecută, salvează cinci vieți

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite