Bătaie de joc:poşta se transformă în bancă, iar timişenii îşi roagă moartea la cozi infernale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poştaşii fac şi ei drumuri lungi între cartiere, din cauza problemelor de infrastructură
Poştaşii fac şi ei drumuri lungi între cartiere, din cauza problemelor de infrastructură

Zeci de timişoreni din acest cartier străbat kilometri şi stau la cozi pentru a-şi primi coletele de la oficii poştale din alte zone. „Vom lua o decizie după ce analizăm situaţia”. Acesta a fost răspunsul la problema din Soarelui a şefului Regionalei de Poştă Timişoara.

Cu toate că poştaşul sună întotdeauna de două ori la uşă, atunci când vine vorba de oficiile poştale lucrurile nu se întâmplă ca pe marile ecrane. Funcţionarele mereu încruntate, sistemul de calcul învechit, sediile prăfuite şi cozile imense transformă aşteptarea de la oficii într-un adevărat chin.
Iar când drumul până la poştă înseamnă să baţi kilometri întregi, pentru că în cartierul tău nu există nicio unitate, asta aduce frustrare. Cel mai bine o ştiu timişorenii din zona Soarelui, care sunt văduviţi de bucuria de a avea în cartier poştă.

Muntele de colete

În actele Regionalei de Poştă Timişoara există trei oficii poştale care sunt în proximitatea cartierului Soarelui, doar că fizic ele se află la mai mulţi kilometri distanţă şi deservesc, la rândul lor, zeci de mii de cetăţeni. „E groaznic când am treabă la poştă. Fie trebuie să plec de acasă astfel încât să ajung la prima oră a dimineţii la ghişeu, fie să lipsesc zeci de minute de la locul de muncă. Nu e normal, funcţionarele trebuie să treacă printr-un munte de acte ca să îţi ofere coletul trimis de rude”, a spus Dănuţ Râncea, unul dintre timişorenii afectaţi de lipsa de infrastructură a Regionalei de Poştă Timişoara. Nelu Balaş, directorul Regionalei de Poştă Timişoara, spune că e conştient de problema ridicată de tot mai mulţi cetăţeni şi că va găsi o soluţie.

„Urmează să analizăm problema, iar în două-trei săptămâni să luăm şi o decizie. Fie vom achiziţiona un spaţiu, fie îl vom închiria şi mobila rapid. E relativ simplu să deschizi o unitate”, a spus, senin, directorul instituţiei.

Poşta se transformă într-o unitate bancară

De câteva săptămâni, Regionala de Poştă Timi-şoara a început să renegocieze chiriile pentru oficiile poştale pe care le are în judeţ, dar şi în marile oraşe. În medie, pentru fiecare spaţiu în parte, instituţia vrea să scadă bugetul cheltuit cu 20 la sută şi să modernizeze unităţile, astfel încât să fie transformate într-o copie a băncilor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite