Cum poţi fenta noile radare ale poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aparatele de emisie-recepţie sunt „vitale” pentru a afla unde sunt radarele
Aparatele de emisie-recepţie sunt „vitale” pentru a afla unde sunt radarele

Radarele nedetectabile de mii de euro sunt o ţintă ieftină pentru şoferii timişoreni. Noile radare ale poliţiei au creat panică în rândul timişenilor care apelează la metode tot mai năstruşnice pentru a fenta vigilenţa noilor aparate.

Un aparat relativ ieftin şi banal prin care şoferii pot comunica între ei, printr-o reţea de aparate de emisie-recepţie, este o primă soluţie adoptată de timişoreni. Un astfel de aparat costă în jur de 350 de lei, însă sunt deja persoane care au început să recondiţioneze sisteme în propria locuinţă.

„În magazine costă şi 500 de lei, iar eu le fac cu 120 de lei. Sunt folosite, le iau şi pe bucăţi, le pun baterii, le repar dacă e nevoie şi sunt perfect funcţionale. Acum nu mai am nici unul, le-am vândut pe toate”, spune vânzătorul unor astfel de staţii. Taximetriştii folosesc deja staţiile pentru a se anunţa între ei în ceea ce priveşte prezenţa radarelor prin oraş, iar acum şoferii de rând vor folosi aceeaşi platformă pentru a comunica.Staţiile funcţionează pe mai multe frecvenţe, care pot fi captate de la distanţe de la 8 la 20 km. O staţie de emisie recepţie este compusă dintr-o antenă de exterior cu care se transmite semnalul pe unde radio, aparatul care preia semnalul şi un microfon prin care pot comunica una sau mai multe persoane.

 
Mai bune decât radarele

Aparatele performante de detectare a radarelor îşi fac datoria, chiar dacă oamenii legii nu vor să recunoască acest lucru. Destul de costisitoare, la un preţ de aproape 1.000 de lei, aceste sisteme sunt cam inaccesibile pentru timişeni, dar sunt achiziţionate mai ales de firmele care se ocupă de transport.
„Există o gamă profesională cu mult mai performantă decât cea care a fost folosită până acum. Detectează aparatul radar de la o distanţă de trei kilometri şi sunt, desigur, legale. Şi-au făcut atâta reclamă cu aceste radare de ultimă generaţie, dar lumea trebuie să ştie că nu sunt imbatabile”, a declarat Emeric Csomos, reprezentant vânzări la firma Car Systems din Timişoara.

Nici vechile detectoare radar achiziţionate până la apariţia noilor maşini de poliţie nu sunt de aruncat. Pe lângă faptul că vor detecta în continuare vechile aparate radar care vor rămâne în continuare pe străzi, unele din acestea pot fi modificate astfel încât să detecteze şi noile frecvenţe.

Doar opt maşini în Timiş

Chiar dacă în Timiş au loc foarte multe accidente grave, cauzate de viteza excesivă, aici au ajuns doar opt din cele 450 de maşini echipate cu radare de ultimă generaţie. Acestea au sosit încă de la începutul lunii februarie şi ar trebui să apară pe străzi luni. Echipamentul de tip "Autovision" dispune de un suport de memorie stocare de date cu o capacitate de 8 Gb, adică aproximativ 30 de ore de înregistrare continuă. De asemenea, porneşte automat înregistrarea audio-video atunci când detectează un autovehicul care circulă cu o viteză mai mare decât limita maximă setată de către operator şi înregistrează automat audio-video imaginile captate în intervalul de 30 de secunde înainte de pornirea efectivă a înregistrării de către operator şi 60 secunde după ce operatorul a oprit înregistrarea.

Comunicare între vitezomani
Staţiile funcţionează pe mai multe frecvenţe, care pot fi captate de la distanţe de la 8 la 20 de kilometri. O staţie de emisie-recepţie este compusă din antenă de exterior cu care se transmite semnalul pe unde radio, aparatul care preia semnalul şi un microfon.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite