VIAŢA PE DATORIE. Cartiere îngropate în gunoi şi restanţe la întreţinere în "Vietnam" de Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de familii care locuiesc la periferia Timişoarei consideră taxa de salubrizare un lux. Datoriile acumulate luni la rând de asociaţiile de proprietari rău-platnice îngroapă în gunoi cartiere întregi.

„Bine aţi venit în Vietnam”, îi întâmpină Gheorghe Curuţ pe cei care trec pragul blocului 8 de pe strada Polonă din Timişoara. Bărbatul este unul dintre puţinii locatari care îşi plătesc, lună de lună, facturile la întreţinere.

„Oamenii nu lucrează, nu produc, nu vor să dea bani pentru bloc, pentru că nu sunt proprietari ai apartamentelor”, a spus acesta. Din cauza datoriilor la Retim, gunoiul din faţa blocului nu a mai fost luat de dinainte de Crăciun. A rămas acolo până zilele trecute, când o parte dintre locatari au pus mână de la mână şi au plătit un particular pentru a ridica deşeurile.

Bani daţi pe medicamente

„Sunt oameni care au ajuns aici din case naţionalizate, din case de copii, nu au bani şi nici nu vor să plătească”, a spus Geta Pelea, care locuieşte de aproape zece ani în blocul „campion” la restanţe către Retim.

image

Cu fiecare etaj al blocului, datoriile oamenilor la apă şi salubrizare cresc. Marcela Neaga şi soţul său se luptă de şase ani în instanţă cu primăria pentru apartamentul în care locuiesc.  „Doi ani, am fost lună de lună în audienţe. Cu ani în urmă ni s-a spus că, dacă găsim o cameră liberă în blocul de locuinţe sociale, putem să ne mutăm în ea”, a spus femeia. Aceasta împarte apartamentul cu soţul său şi cei trei copii ai lor şi spune că toţi banii câştigaţi de bărbatul ei se duc pe mâncare şi medicamente.„Avem aproape 34 de milioane datorie la apă şi la gunoi. Suntem în urmă cu cheltuielile pentru că ele se încasează doar la şase-şapte luni”, a explicat aceasta.

Suntem în urmă cu cheltuielile pentru că ele se încasează doar la şase-şapte luni.
Marcela Neaga, locatară

image

Rău-platnicii, puşi pe net de Retim

Asociaţiile de locatari care au acumulat restanţe mari la Retim sunt afişate pe site-ul societăţii. Topul celor mai mari datornici este condus de Asociaţia de locatari de pe strada Polonă 2, bloc C6, care are o restanţă de 21.000 de lei, cea de pe strada Polonă 2, bloc 8, cu 18.000 de lei, şi cea de pe strada Babadag 4, cu 15.000 de lei.

image

Citeşte şi:

CAMPANIE ADEVĂRUL DE SEARĂ "Viaţa pe datorie": Topul celor mai mari restanţe la apă rece. Facturile neachitate „curg" la periferie

CAMPANIE ADEVĂRUL DE SEARĂ "Viaţa pe datorie": Prea săraci pentru factura de curent. Cine sunt „abonaţii" la restanţe către Enel

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite