Industria meditaţiilor, în prag de Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cei 6.500 de dascăli care predau în judeţul Timiş, numai 91 şi-au declarat veniturile din meditaţii la Direcţia Finanţelor Publice.

Cornelia Petroman a ales să plătească impozit pentru veniturile suplimentare pe care le acumulează din meditaţii. „Dau meditaţii de obicei înainte de examenele importante. Este mai bine aşa. Ştiu că nu risc să îmi stric reputaţia. Suma pe care o plătesc nu este foarte mare şi nici nu îmi ia foarte mult timp să fac declaraţia de venit. Majoritatea elevilor care iau meditaţii sunt cei care vor să dea admitere la medicină”, a declarat dascălul.
Doar nouă profesori din Caraş-Severin au declarat la finanţe că le-ar oferi meditaţii suplimentare elevilor. Din cei nouă, un singur profesor din Reşiţa are elevi pentru ore în plus, potrivit oficialilor de la fisc. Potrivit elevilor reşiţeni, o oră de meditaţie costă 25 de lei, iar o şedinţă de două ore ajunge la 50 de lei. 

Peste o sută de dascăli arădeni au declarat la Fisc că oferă meditaţii după programul de lucru. Deşi pe declaraţii niciunul nu şi-a trecut materia sau tariful pe care-l practică, se pare că numărul celor care dau meditaţii este tot mai mic. „Ei nu sunt obligaţi să declare materia sau tariful pe care-l cer elevilor”, a declarat Călin Arusti, purtătorul de cuvânt al Finanţelor Publice Arad.

Nici în Hunedoara situaţia nu este diferită, unde din 5.000 de dascăli, numai 47 de şi-au declarat veniturile suplimentare pe care le-au obţinut de pe urma meditaţiilor. (Oana Bejenariu, Adi Todor, Maria Iuliana Tudor)

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite