Joburi de necalificaţi, alternativa şomerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Muncitorii necalificaţi sunt cei mai căutaţi la ora actuală
Muncitorii necalificaţi sunt cei mai căutaţi la ora actuală

În domeniile în care se fac angajări sunt căutaţi oameni fără talente sau specializări. Piaţa muncii începe să se dezgheţe, în Vest, în sectoarele în care nu primează mai deloc pasiunea şi talentul angajaţilor.

Piaţa muncii din Vestul ţării a început să se pună în mişcare prin câteva domenii care anunţă previziuni optimiste de angajare pentru următoarea perioadă. Înainte de criză, sectoare ca agricultura sau comerţul cu amănuntul erau neglijate, iar tinerii se orientau spre orice alte domenii.
Specialiştii în recrutări de personal spun că tocmai aceste domenii vor oferi locuri de muncă în perioada următoare. Domeniul serviciilor are şi el un potenţial pentru viitor, la fel ca şi munca la bandă.

„Se poziţionează foarte bine agricultura, piscicultura şi silvicutura, dar şi companiile producătoare de componente pentru industria auto”, a spus Ileana Ciochină, branch manager în cadrul Manpower România. Astfel, deocamdată, deşi limitate, există domenii în care bănăţenii se pot angaja pentru a scăpa de şomaj.

Alternative limitate

În ultimul studiu realizat de firma de recrutare de personal Manpower, previziunile pentru Banat nu au fost la fel de optimiste ca pentru restul teritoriilor.
„Zona de Vest a ţării a fost şi este încă mai prudentă pentru că a fost prima afectată de recesiune, dar lucrurile s-au stabilizat şi vor avea un trend crescător”, a continuat Ileana Ciochină. Potrivit acesteia, tinerii bănăţeni ar trebui să rămână focusaţi pe ceea ce fac din plăcere.

„Locurile de muncă alese din pasiune sunt cele în care tinerii se pot evidenţia. Este bine ca atunci când tinerii sunt pasionaţi de o anumită carieră să o îmbrăţişeze cu mare drag, pentru că va fi mereu nevoie de oameni care să exceleze în toate domeniile”, a comentat Ileana Ciochină.

Joburile de pe piaţă susţin teoria
Oferta Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Vestul ţării confirmă previziunile specialiştilor în recrutări de personal. La momentul de faţă, în regiune au fost scoase la bătaie aproximativ 1.300 de locuri de muncă. Operatorii de linie, manufacturierii şi muncitorii necalificaţi sunt cei mai căutaţi. Ca o noutate ar fi locurile de muncă oferite în domeniul construcţiilor. În schimb, persoanelor cu studii superioare nu le rămâne decât să accepte locuri de muncă sub calificarea lor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite