Mai cald afară decât în clasă, la şcoală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Strîmbeanu preferă să-şi petreacă pauzele în curtea şcolii ca să nu îngheţe în clasă
Cosmin Strîmbeanu preferă să-şi petreacă pauzele în curtea şcolii ca să nu îngheţe în clasă

Elevii de la Electrotimiş îşi petrec pauzele afară. Ei preferă să stea în curte pentru că îngheaţă în bănci. Din cauza unor restanţe acumulate la furnizorul de gaze, liceenii de la grupul Şcolar Industrial Electrotimiş suferă de frig la şcoală.

Temperatura din clase este mai mică decât cea de afară, asta susţin elevii de la Grupul Şcolar Industrial Electrotimiş, care preferă să-şi petreacă pauzele în ploaie decât în sălile de clasă. „E mai cald afară. În clasă ne îngheaţă mâna pe pix. Eu trebuie să stau cu mâinile în buzunar mai tot timpul pentru că e foarte rece”, a spus Cosmin Strîmbeanu, elev în clasa a IX-a.

Liceenii nu mai au nevoie de cuier pentru că nu mai au ce să atârne în el. „Stăm îmbrăcaţi gros, ca pe stradă. Ne punem gluga pe cap sau căciula şi stăm aşa. Nu prea avem ce să facem. Dacă şi la iarnă o să fie la fel de frig, ne luăm mănuşi”, a povestit Andrei Rădi, de 16 ani, elev  în clasa a X-a.

Aşteaptă rebranşarea

Liceul Electrotimiş este una dintre instituţiile de învăţământ din Timişoara în care nu este încălzire. Restanţele acumulate încă din luna iunie la E.On Gaz au făcut ca şcoala să fie deconectată de la reţeaua de gaze. „Noi suntem cu plata facturilor la zi. Aşteptăm să se reglementeze situaţia cât mai repede. Acum totul ţine de ordonatorul principal de credite, Primăria”, a spus  Rodica Ehegartner, director adjunct al  Grupului Şcolar Industrial Electrotimiş.  Pentru ca toate caloriferele din şcoală să fie din nou calde, Primăria trebuie să achite o taxă de rebranşare şi încă o garanţie către furnizorul de gaze.

„Datoriile au fost stinse, dar pentru rebranşare E.On Gaz cere o garanţie echivalentă cu suma ce trebuie plătită pentru o lună şi o taxă de rebranşare care ajunge la 3.200 de lei. Sperăm ca săptămâna aceasta situaţia să fie remediată”, a spus Francisc Halasz, inspector adjunct în cadrul Inspectoratului Şcolar Timiş.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite