Cum ne fură străinii doctorii din spitale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihaela Thaelman caută medici specialişti timişoreni pentru a le oferi joburi bănoase în Germania
Mihaela Thaelman caută medici specialişti timişoreni pentru a le oferi joburi bănoase în Germania

Banii şi faptul că îşi pot practica meseria în cele mai bune condiţii îi fac pe medicii timişoreni să caute oferte de locuri de muncă în alte ţări. Sute de cadre medicale au venit la Târgul Internaţional de Cadre Medicale şi Farmaceutice, care are loc la Hotel Continental.

Timişorenii s-au înghesuit să-şi completeze aplicaţii pentru unul dintre cele câteva mii de joburi disponibile pentru ei în 10 ţări europene.
„Banii sunt principalul motiv pentru care medicii de aici vor să plece. Există o diferenţă uriaşă între salariile de aici şi cele din ţările europene, de până la 10 ori, dar dincolo li se oferă şi un training mai bun, şi condiţii de muncă mai bune”, a spus Grzegorz Chodkowski, organizator.

Iaşi: Rezidenţiatul, viză pentru Occident. Cea mai buna studentă de la Medicină susţine astăzi examenul

În Germania, un medic rezident câştigă 3.500 de euro brut. „Au la dispoziţie tot echipamentul medical de care au nevoie. Contează foarte mult pentru candidaţi şi dotarea din spitale şi condiţiile de muncă”, a spus Mihaela Thaleman, reprezentant al unei agenţii de recrutare din Germania. Târgul va fi deschis şi mâine.

Citeşte mâine cum sunt ajutaţi medicii români să se integreze în alte ţări şi cu ce îi atrag străinii, în 

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite