Banii pentru demolarea unor magazii au fost înjumătăţiţi. Consilier local: "Şi atât e mult"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Timişoara, distrugerea unor magazii este extreme de costisitoare
În Timişoara, distrugerea unor magazii este extreme de costisitoare

Consilierii locali au aprobat aseară un proiect în urma căruia câteva depozite de pe strada Popa Şapcă vor fi distruse. Suma cerută pentru demolări a fost de nouă miliarde de lei vechi. Aleşii au înjumătăţit-o, dar sunt voci care spun că şi aşa este mult.

Cu ocazia construirii unei şcoli din Timişoara, s-au cerut Consiliului Local peste 900.000 de lei (aproximativ 200.000 de euro) pentru demolarea unor magazii. Clădirea în care funcţionează clasele I-IV de la Liceul Nikolaus Lenau a fost retrocedată Episcopiei Romano-Catolice, iar contractul de închiriere expiră în 2013. Conducerea instituţiei a făcut demersuri pentru construirea unei şcoli noi şi a primit pentru asta un teren de 4.000 de metri pătraţi de la Universitatea de Vest pe strada Popa Şapcă. Pentru ca proiectul să poată continua este nevoie însă de demolarea unor magazii aflate pe 1.500 de metri pătraţi.

Discuţii contradictorii

Primăria le-a propus consilierilor să aprobe proiectul de demolare a construcţiilor şi să aloce suma de 931.000 de lei, bani necesari lucrării. Aleşii locali au sărit însă ca arşi când au văzut că se propune pentru demolarea unor magazii o sumă cu care se construiesc la roşu patru case.

„Propun reducerea sumei la jumătate, respectiv 46.000 de lei”, a spus consilierul Ciprian Bogdan, a cărui iniţiativă a fost acceptată de restul consilierilor. Unul dintre aleşi a spus însă că şi suma finală este mare. „Este mult şi patru miliarde. Demolarea se poate face la jumătate din sumă. Ştiu caz concret unde o lucrare de demolare mai dificilă se face cu două miliarde şi jumătate. Cu banii ăştia ridici două case la roşu”, a spus consilierul Traian Stoia. Acesta a mai spus că la suma reală se poate ajunge în urma licitaţiei pe care o organizează primăria.

Nimeni nu îşi asumă propunerea

Chiar dacă suma de 200.000 de euro pentru demolare a fost propusă de executivul primăriei, nimeni nu şi-o asumă. „Noi am primit propunerea din partea universităţii şi am înaintat-o consilierilor locali. Nu puteam interveni să schimbăm suma. O poate schimba Consiliul Local”, a spus primarul Gheorghe Ciuhandu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite