Vacanțe luxuriante de mii de euro pentru consilierii și angajații CJT, plătite din banii noștri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilieri şi angajaţi ai Consiliului Judeţean Timiş sfidează criza prin excursii care au golit buzunarul public cu 40.000 de euro. Franţa, Germania, Italia, Spania, Scoţia, Austria şi Ungaria sunt doar câteva dintre destinaţiile în care au ajuns aceştia anul trecut.

Consilierii judeţeni şi angajaţii instituţiei au făcut anul trecut deplasări în valoare de 165.818, adică peste 40.000 de euro. Aceştia au participat la diverse întâlniri în Europa. Cea mai scumpă deplasare a fost făcută de un angajat al instituţiei, care a fost la o conferinţă în Suedia.

Excursia bugetarului a costat echivalentul a zece salarii minime pe economie, adică 6.654 de lei, pentru cinci zile de stat în ţara nordică, unde acesta a prezentat un proiect pe tema gestionării situaţiilor de urgenţă. 6.481 de lei a costat plimbarea unui alt angajat al instituţiei care a stat trei zile în Belgia, pentru a participa la o întâlnire pe teme europene.

Preţuri exotice

Pe locul trei în topul celor mai scumpe excursii de serviciu este cea în care a fost consilierul judeţean Mariana Eftimie în Belgia. Aceasta a participat la Academia de formare ARE (Adunarea Regiunilor Europene) timp de trei zile, iar deplasarea a costat administraţia judeţeană aproape 1.500 de euro.
„Destinaţiile preferate” de angajaţii şi consilierii Consiliului Judeţean Timiş au fost Belgia, Ungaria, Germania, Austria, Polonia, Franţa, Serbia, Italia, Scoţia, Spania şi Olanda. Timişul este bine reprezentat la aproape orice eveniment organizat la Bruxelles.

Spre exemplu, în luna octombrie a anului trecut, la un eveniment organizat de Comitetul regiunilor au participat nu mai puţin de opt persoane: patru consilieri judeţeni şi patru angajaţi. Prezenţa lor i-a costat pe contribuabili 38.560 de lei, adică aproape 9.500 de euro.

Topul celor mai scumpe deplasări

Dacă în ceea ce priveşte „vacanţele externe” destinaţia preferată a fost Belgia, în topul deplasărilor interne se află capitala ţării şi primăria din Făget, unde un consilier judeţean ajunge mai des decât locuitorii oraşului. Cea mai scumpă destinaţie internă a fost Bucureşti. Aceasta a costat 2.000 de lei, adică nu mai puţin de 500 de euro, sumă cu care timişorenii de rând petrec două săptămâni în Grecia.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite