Frigul de afară a scos mai mulţi bani din buzunarele timişorenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăvara întârzie să apară, iar buzunarele timişorenilor racordaţi la Colterm sunt tot mai goale. Facturile au crescut cu peste 20 la sută faţă de luna trecută, deoarece societatea a furnizat agent termic la capacitate maximă.

 Facturile pe luna februarie sunt cu aproape 60 la sută mai mari decât cele pe luna decembrie a anului trecut, iar cele pe luna martie vor fi la fel de costisitoare, având în vedere temperaturile extrem de mici înregistrate luna trecută.

„Am plătit cu aproximativ 20 la sută mai mult decât în ianuarie, iar pe martie ne aşteptăm la facturi la fel de mari. A fost bine că ne-au dat căldură, având în vedere frigul de afară. Problema este că sunt foarte mulţi locatari care nu mai pot plăti, din moment ce nici pensiile, nici salariile nu au crescut”, a spus Dumitru Duna, administratorul unui bloc din Calea Şagului.

Aceasta este şi explicaţia Colterm, care susţine, conform purtătorului de cuvânt, Laura Bondrilă, că în facturi se reflectă cantitatea mai mare de combustibil care a fost consumată pentru a stabiliza o temperatură optimă în locuinţele timişorenilor. Pentru timişorenii care stau în blocuri reabilitate termic, lucrurile au stat taman invers: facturile au scăzut chiar şi cu 15 procente.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite