SUBIECT CERUT DE CITITORI: Clinica de oncologie, la un pas de evacuare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Spitalului Municipal plăteşte o chirie de 3.000 de euro pe lună pentru sediul care a fost rectrocedat. Mii de bolnavi de cancer din toată ţara, care vin la Timişoara, vor fi afectaţi de situaţia critică în care se află clinica de oncologie. Singura soluţie ar fi Spitalul Regional, care există, însă, doar pe hârtie.

Sistemul sanitar se află într-o situaţie deplorabilă. În ultima perioadă, niciun laborator de spital din Timiş nu mai face analize gratuite, iar multe unităţi medicale, vitale pentru bolnavi, sunt la un pas de a fi aruncate în stradă. Într-o situaţie critică se află şi Clinica de Oncologie a Spitalului Municipal Timişoara care a fost retrocedată, iar acum şefii spitalului plătesc lunar o chirie de 3.000 de euro.

Clinica funcţionează într-o clădire istorică de pe bulevardul Mihai Viteazu, iar contractul de închiriere se va încheia la finele anului viitor. „Contractul are valabilitate până la 31.12.2011, iar suma pe care spitalul o plăteşte ca şi contravaloare a chiriei este de 3.000 de euro, adică 12.000 de lei”, a spus purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ramona Gîdea.

Spital pe hârtie

O soluţie care ar constitui o rezolvare pentru zecile de spitale din Timişoara, la un pas de a fi evacuate, este Spitalul Regional de pe Calea Torontalului. Acest spital există doar pe hârtie, întrucât autorităţile nu au fost în stare să îl transforme în realitate. Discuţiile despre această unitate care ar trebui să deservească întreaga regiune de Vest au început cu peste şase ani în urmă şi toţi guvernanţii care s-au perindat pe la Ministerul Sănătăţii au promis că proiectul va fi finanţat.

Ba mai mult, Primăria Timişoara a concesionat terenul şi lucrările începute au fost stopate. „Nu cunosc în acest moment dacă se vor aloca bani pentru construcţie, dar o să mă interesez”, a declarat prefectul de Timiş, Mircea Băcală. Reprezentanţii Spitalului Municipal spun că aceasta ar fi cea mai bună soluţie pentru bolnavii de cancer. „Spitalul Regional ar fi cea mai bună soluţie, însă nu ştim ce se va întâmpla. Noi o să căutăm şi alte rezolvări”, a mai spus Ramona Gîdea.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite