Şansă la familie după standardele europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un centru de fertilizare in vitro a fost deschis în cadrul celui mai mare spital privat din Timişoara. Departamentul de inseminare artificială a fost finalizat în urmă cu un an, dar a primit aprobarea pentru funcţionare abia acum.

Timişoara este un oraş pionier pentru ţară în ceea ce priveşte procedura de fertilizare in vitro. Totuşi, de-a lungul timpului, clinicile din capitala Banatului, în care s-a făcut istorie în domeniu, au fost închise rând pe rând. Astfel că, mai toate cuplurile sterile din regiune s-au îndreptat spre spitalele private din străinătate în care puteau urma tratamentele pentru fertilizare in vitro.

Mamele au condiţii moderne în saloanele spitalului privat din Timişoara


CLICK PE FOTOGRAFIE PENTRU GALERIE FOTO


„Lista de aşteptare de la mine a ajuns la numărul 128, nepunând la socoteală cuplurile care au plecat în străinătate, pentru că nu au avut unde să meargă”, a spus doctorul Ioan Munteanu, primul medic care a efectuat o astfel de procedură în România.

Avantajul de acasă

Ca să oprească valul de cupluri care migrează spre clinicile de la vecini pentru a putea avea o familie, Spitalul privat Athena din Timişoara a deschis Centrul de Fertilizare in Vitro şi Infertilitate, realizat după standarde europene. „Obiectivul este ca aceste cupluri să aibă sarcina dorită. Dacă se poate realiza asta în condiţii performante, la preţuri mai avantajoase, cu atât mai bine”, a spus Konstantinos Giatras, preşedintele spitalului Athena. Un tratament de fertilizare in vitro costă la Timişoara între 1.800 şi 2.600 de euro, în timp ce, în clinicile din străinătate, acesta poate ajunge şi la 4.500 de euro. „Preţul acestei proceduri depinde de preţurile ridicate de consumabile şi de echipa din centru”, a mai spus preşedintele spitalului.

Laboratoarele spitalului privat din Timişoara sunt moderne

CLICK PE FOTOGRAFIE PENTRU GALERIE FOTO

Echipa Centrului de Fertilizare in Vitro din Timişoara este formată din patru medici şi patru biologi, din ţară şi din străinătate, toţi experţi în domeniu. Spitalul se mândreşte şi cu cea mai performantă aparatură medicală pentru finalizarea acestor proceduri. „Scopul este ca oricare cuplu să găsească cea mai potrivită soluţie şi cea mai rapidă, chiar lângă el”, a mai spus Konstantinos Giatras.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite