Aprilie, luna celor mai ieftine apartamente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna trecută a fost una în care trendul general pe piaţa imobiliară timişoreană a fost acela de scădere a preţurilor apartamentelor vechi.

Proprietarii şi agenţiile imobiliare din capitala Banatului au făcut cu greu faţă cererii mici de cumpărare a apartamentelor vechi şi au fost nevoiţi să mai scadă din preţuri. Astfel, o ultimă analiză realizată de cei de la imobiliare.ro a scos la iveală faptul că ultima lună a fost luna celor mai mici preţuri în domeniul imobiliar, de la începutul crizei financiare până acum. Faţă de perioada precedentă, în aprilie un apartament vechi în oraşul de pe Bega putea fi cumpărat cu aproximativ 1, 2 la sută mai puţin. Comparativ cu apogeul imobiliar din 2008, locuinţele au ajuns să fie mai ieftine cu aproape 30 la sută. „Au scăzut preţurile într-adevăr şi s-a simţit asta, dar acum parcă s-au mai oprit din cădere din cauza programului Prima Casă”, a spus George Mierluţ, agent imobiliar. Preţurile mici sunt oportunităţi pentru mulţi timişoreni, dar condiţiile impuse de programele de creditare sunt încă prea stricte şi nu mulţi ajung să fie proprietari în această perioadă.

„Oferta e bogată, dar cererea este foarte mică. Sunt foarte puţini care se mai înhamă la un credit în situaţia economică actuală”, a completat George Mierluţ. Conform imobiliare.ro, preţul mediu pentru un metru pătrat de suprafaţă utilă în Timişoara ajunge undeva la 940 de euro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite