VIDEO Şantierul din Calea Şagului este pustiu, chiar dacă vremea este bună şi traficul redus

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar o echipă lucra de dimineaţă pe pasajul din Calea Şagului
Doar o echipă lucra de dimineaţă pe pasajul din Calea Şagului

Nu mai miră pe nimeni că lucrările tipic româneşti nu sunt finalizate la termen. De cele mai multe ori sunt invocate pentru întârzieri condiţiile meteo. Astăzi este soare cu dinţi în Timişoara, dar pe Calea Şagului poţi să tragi cu puşca, fiind doar cinci muncitori care fac măsurători şi sapă o groapă, deşi mai este de turnat asfalt şi făcute rosturile.

Chiar dacă mai sunt câteva zile până când pasajul din Calea Şagului trebuie dat în folosinţă şi lucrările nu sunt gata, muncitorii de pe pasaj pot fi număraţi pe degetele de la o mână. La mijlocul acestei săptămâni, reprezentanţii Primăriei Timişoara anunţau cu surle şi trâmbiţe că firma toarnă în sfârşit asfaltul pe pasaj. „Estimăm că se va redeschide circulaţia pe toate cele patru benzi din a doua parte a lunii noiembrie. Trebuie montate rosturile şi turnat încă un strat de asfalt”, a spus viceprimarul Sorin Grindeanu.

Bătaie de joc

Chiar dacă lucrările la Pasajul Calea Şagului ar fi trebuit terminate demult, dar au fost amânate din diferite motive, firma care lucrează la pod „se încăpăţânează” să nu termine lucrarea mai devreme de mijlocul lunii noiembrie. Deşi astăzi a fost vreme bună şi se putea lucra din plin la pasaj, mai ales că traficul nu este foarte aglomerat, şantierul e aproape pustiu, fiind doar cinci muncitori care lucrează la trotuare sau fac măsurători.



Pentru a observa diferenţele, la o lucrare mult mai mare, la un pod din Budapesta, este „furnicar” de muncitori care se întrec în a-şi face meseria.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite