Şoferii de pe autobuzele R.A.T.T. fumează ca turcii la volan (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferiţa îşi fumează relaxată ţigara la capăt de linie, în timp ce timişorenii urcă în troleibuz
Şoferiţa îşi fumează relaxată ţigara la capăt de linie, în timp ce timişorenii urcă în troleibuz

Un timişorean i-a filmat pe şoferii de pe mijloacele de transport în comun din Timişoara care fumau la volan fără nicio jenă. Semnul „fumatul interzis” este respectat doar de călători în unele dintre autobuzele şi troleibuzele care circulă în oraşul de pe Bega.

Citiţi şi: Care este costul real al unui pachet de ţigări? Peste 100 de euro!

O parte dintre angajaţii Regiei Autonome de Transport Timişoara uită de reguli şi de bun-simţ şi îşi aprind ţigările la volan, în timp ce transportă călătorii. Un timişorean sătul de acest gen de situaţii a filmat mai mulţi şoferi, angajaţi R.A.T.T., care fumau relaxaţi în timpul cursei. „Sunt călător plătitor la R.A.T.T., iar din partea lor, în 70 la sută din călătoriile mele, primesc fum de ţigară de la şoferii R.A.T.T. şi pentru mine, şi pentru copilaşul meu de doi ani. Aş vrea să putem să circulăm cu mijloacele de transport în comun fără această bătaie de joc”, a spus timişoreanul care se recomandă „călător R.A.T.T.”.


Capătul de linie este punctul în care foarte mulţi dintre şoferi îşi iau şi pauza de ţigară. Pentru asta, nu toţi coboară din autobuz. „Sunt la capăt de linie şi mi-am aprins ţigara pentru că nu am când să o fumez. Trag două fumuri şi o arunc”, a spus o şoferiţă surprinsă în această dimineaţă fumând în troleibuzul 16.


Sancţionaţi la bani


Fumatul la volan este interzis pentru şoferii autobuzelor, troleibuzelor şi tramvaielor printr-un regulament interior al Regiei. „Nu negăm că sunt şoferi şi vatmani care fumează în mijloacele de transport în comun din Timişoara. Ei încală regula pe propria răspundere. Ori de câte ori suntem sesizaţi că şoferii noştri fac asta la volan, aceştia sunt chemaţi în comisia de cercetare disciplinară”, a spus Cosmin Bradu, purtător de cuvânt în cadrul R.A.T.T. În cazul în care aceştia sunt la prima abatere, ei scapă cu o sancţiune verbală sau scrisă, dar este posibil ca şoferii fumători care nu pot sta departe de ţigări să primească şi cu 10 la sută mai puţin la salariu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite