Numărul accidentelor fatale de pe şosele a scăzut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 20% din tineri s-au urcat beţi la volan
Peste 20% din tineri s-au urcat beţi la volan

Aproximativ 80 de oameni au murit pe şoselele din Timiş în acest an. Poliţiştii timişeni spun că miile de permise de conducere suspendate de agenţi au băgat frica în vitezomanii inconştienţi.

În ultimele zile au avut loc cinci accidente rutiere grave în Timiş, soldate cu opt răniţi grav. Poliţiştii spun însă că tragediile rutiere s-au redus pe şoselele din Timiş. Dacă anul trecut au murit peste 100 de oameni în accidente rutiere în primele 11 luni ale anului, în acest an numărul persoanele decedate este de 79. Poliţiştii spun că aceasta este cea mai spectaculoasă scădere a numărului persoanelor decedate în accidente rutiere în Timiş din ultimii 20 de ani, potrivit statisticilor Poliţiei Române.


Scăderea numărului accidentelor de circulaţie grave, de la 300 la 220, şi a numărului de răniţi grav de la 320 la 240, îi face pe poliţişti să creadă că şoferii pot să fie cuminţiţi, dacă sunt lăsaţi cel puţin o dată fără permis. Ei au organizat adevărate „partide de vânătoare” la semafoare şi au luat mii de permise la trecerile de pietoni şi pentru neacordări de prioritate.


„În acest an în Timiş nu au existat tragedii rutiere cu trei, patru cinci sau şase persoane decedate, cum s-a întâmplat în alţi ani. Îmi place să cred că românii sunt mai responsabili. Dar cred că mai degrabă are legătură cu faptul că s-a dublat însă numărul amenzilor pentru viteză, iar agenţii au luat 5.000 de permise de conducere în Timiş”, a spus comisarul Florin Bolbos, adjunct al şefului Poliţiei Timiş.

Pedepse
Poliţiştii au luat 5.000 de permise de conducere în acest an

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite