Timişoara va fi un pol eco în Banat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Institutul de Cercetări pentru Energie Regenerabilă, de pe strada Muzicescu, va costa la final 64 de milioane de lei.
Institutul de Cercetări pentru Energie Regenerabilă, de pe strada Muzicescu, va costa la final 64 de milioane de lei.

Universitatea Politehnica a investit 30 de milioane de lei într-un centru de cercetare a energiei care la final va avea o valoare dublă. Construcţia Institutului de Cercetare pentru Energii Regenerabile a fost finalizată, urmând ca de acum să se lucreze la finisaje.

Proiectul pentru Institutul de Cercetări pentru Energie Regenerabilă, care se construieşte pe Bulevardul Muzicescu, a fost o iniţiativă a reprezentanţilor Universităţii Politehnica din Timişoara şi are o valoare de peste 64 de milioane de lei. „S-a pornit această iniţiativă din cauza experienţei cercetărilor din Politehnică, unde se lucrează de 20, 30 de ani pe energie solară, eoliană sau biogaz”, a spus profesorul Petru Negrea. Practic, scopul institutului este acela de a promova munca realizată de cercetătorii timişoreni în domeniul energiilor alternative şi de a dezvolta mediul economic din Vest în acest sector.

„Avem deja colaborări cu firme din domeniu. O să se monteze panouri solare pe institut şi pe alte două clădiri mai vechi, se vor testa şi motoare cu hidrogen şi vom avea şi staţii pilot de obţinere a biogazului”, a mai spus profesorul Negrea.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite