Festival în premieră, cu vin şi literatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poetul Robert Şerban îşi aşteaptă cititorii sâmbătă, de la ora 18.00, la Cercul Militar
Poetul Robert Şerban îşi aşteaptă cititorii sâmbătă, de la ora 18.00, la Cercul Militar

Timişorenii pasionaţi de cultură şi de licori alese sunt aşteptaţi de mâine la o serie de evenimente atrăgătoare. Evenimentele vor dura timp de trei zile şi vor debuta mâine seară cu o serie de lecturi, la Cercul Militar din Timişoara.

Lecturi în compania unor scriitori faimoşi, lansări de carte, expoziţii şi mai ales vin bun, pe alese, toate acestea înseamnă primul festival adevărat de literatură din Vestul ţării. Printre cei peste 20 de scriitori şi critici literari timişeni sau din alte oraşe care vor lua parte la evenimente se numără Marius Chivu, Eugen Bunaru, Radu Pavel Gheo şi Petru Ilieşu. Mâine seară, de la ora 19.00, la Cercul Militar din Timişoara va avea loc proiecţia filmului documentar despre Petre Stoica, intitulat „Despre banal“. Vor urma lecturile scriitorilor, dar şi vernisajul unei expoziţii de tablouri.

Pentru fanii Dilema

Vineri, de la ora 16.00, cititorii revistei Dilema Veche sunt aşteptaţi la cafeneaua D`Arc, la o discuţie cu criticul de carte Marius Chivu (foto). Vor urma lansări şi degustări de vinuri. Party-ul de vineri seara, pe tema „Amintiri din copilărie“, va avea loc în clubul D`Arc. Tot vineri seara, la Cercul Militar va avea loc a doua serie de lecturi ale scriitorilor. Sâmbătă, ultima zi a festivalului, lansările continuă de la ora 17.00, la Scârţ. Între orele 18.00 şi 20.00 vor urma alte lecturi, la Cercul Militar.

Marius Chivu se va întâlni cu cititorii Dilema Veche.

Planuri mari

Festivalul „Literatură şi vin“ este un eveniment fără pereche în Vestul ţării. „Dacă nici la literatură şi vin publicul nu este curios să vină, dacă nici să vadă şi să asculte scriitori importanţi ai acestei ţări şi să bea un pahar de vin, e un semn că sfârşitul lumii e aproape. Anul acesta este un fel de subiect pilot, un draft. Gândul meu este la un festival internaţional“, a spus poetul timişorean Robert Şerban, director al festivalului. Evenimentul este organizat la 5 ani de existenţă a „24-FUN“ în Arad şi în Timişoara.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite