Ignoranţa autorităţilor umileşte cultura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia sculptorului timişorean Paul Neagu încearcă să deschidă un muzeu de artă contemporană în Timişoara. Fratele lui Paul Neagu luptă pentru a duce la sfârşit o idee a artistului decedat. Autorităţile sunt indiferente la iniţiativa timişoreanului.

Titlul de capitală culturală pare îndepărtat pentru Timişoara. În timp ce societatea civică, împreună cu artiştii lansează iniţiative culturale, autorităţile sunt lipsite de reacţie când li se solicită vreun sprijin. Familia sculptorului Paul Neagu încearcă să materializeze o idee care a aparţinut însuşi artistului – un Muzeu de Artă Contemporană. „Încă înainte de 2000, fratele meu şi-a dorit să pună pe picioare un proiect de anvergură – un Muzeu de Artă Contemporană, numit <Lumi diverse>. Paul a intrat în tratative cu cei de la primărie pentru a i se pune la dispoziţie un teren, pe care să investească din propriile buzunare în amenajarea obiectivului”, a povestit fratele.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Timişoara, Flavius Boncea, a spus însă că administraţia locală nu are muzee în subordine, astfel că nu poate investi într-un astfel de proiect.

Timişoara, capitală culturală

Pentru acest proiect preşedintele Ordinului Arhitecţilor filiala Timiş, Vlad Gaivoronchi, consideră că un muzeu de artă contemporană este obligatoriu. „Ar trebui să fie invitaţi în oraş artişti străini, ar trebuie organizate concursuri, pentru ca Timişoara să devină un oraş de avangardă”, a spus Gaivoronschi.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite