FOTOREPORTAJ Poveştile oamenilor care devin o noapte pe an Moş Crăciun şi fac fericiţi zeci de micuţi dăruind cadourile mult aşteptate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Ene este Moş Crăciun pentru că ţine la tradiţie şi la frumuseţea sărbătorilor
Ştefan Ene este Moş Crăciun pentru că ţine la tradiţie şi la frumuseţea sărbătorilor

Zeci de timişoreni se transformă an de an, în perioada sărbătorilor, în personajul cel mai iubit din lume. Fie că s-au specializat în meseria sezonieră sau duc cadouri copiilor doar din plăcere, dascăli, ingineri sau taximetrişti au devenit Moşi anul acesta.

În fiecare an şi-au petrecut sărbătorile în familia altcuiva, aducând bucurie pe chipurile a o mulţime de pici care tremură de emoţie cu gândul la trăsnăile de peste an care ar putea să-i coste cadourile de Crăciun. Ei sunt Moş Crăciunii din Timişoara. Rareş Hălbac (foto jos) este un tânăr profesor universitar de 30 de ani. În vacanţa de iarnă, când cursurile se întrerup, timişoreanul îşi pune costumul roşu şi se transformă în cel mai iubit bătrânel.



„Înainte mergeam la neamuri, la nepoţei. Ne-am dat seama că există cerere de Moşi, aşa că am deschis firma. Asta este meseria de sezon. Eu sunt cadru didactic”, a spus tânărul. Încă de la începutul lunii, Moşul a pornit pe la grădiniţe, firme sau pe la casele timişorenilor. „Înainte de Crăciun am mers pe la grădiniţe şi la firme, iar în Ajunul Crăciunului pe la familii”, a explicat Rareş Hălbac. Timişoreanul a spun că, anul acesta, cele mai multe cereri au venit din partea firmelor, nu din partea familiilor ca în anii trecuţi. Multe familii din Timişoara au tăiat din bugetul pentru închirierea unui Moş de sărbători şi au apelat la prieteni.



De dragul tradiţiei

Fără niciun interes financiar, Ştefan Ene (foto sus) este Moş Crăciun an de an pentru copiii prietenilor săi, sau pentru colegii de la şcoală ai fiului său. Timişoreanul este inginer de meserie, dar în fiecare an împrumută un costum roşu pe care îl îmbracă doar de dragul sărbătorilor şi al spiritului Crăciunului. „Mie îmi plac foarte mult copiii şi îmi este foarte simplu să intru în pielea personajului. Cunoştinţele mi-au propus să mă joc puţin de-a moşul. Nu fac asta decât pentru cei dragi. Ţine de poezia sufletului”, a mărturisit timişoreanul de 43 de ani.

Un moş taximetrist

Rareş Hălbac este Moş Crăciun în fiecare an
Ştefan Ene a fost Moş Crăciun pentru micuţii prietenilor

Tot pentru spiritul de sărbătoare şi pentru tradiţie, Gabriel Albu (foto jos), un taximetrist de 42 de ani din Timişoara, este în fiecare an Moş Crăciun pentru clienţii lui. „Fac asta de vreo patru ani. Clienţii sunt mereu încântaţi. E o tradiţie la care ţin”, a spus bărbatul. De multe ori, în preajma sărbătorilor, şoferul de taxi face pe Moşul şi la domiciliul clientului. „Sună oamenii ca pentru comandă, dau adresa şi mergi la domiciliul clientului ca să dai cadourile”, a spus Gabriel Albu.


Gabriel Albu este Moş Crăciun taximetrist
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite