Ioan Simoc mizează pe banii din turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei mai longevivi primari din vestul ţării pregăteşte proiecte pentru zona de la poalele Munţilor Poaia Rusca. Primarul din Pietroasa are patru mandate la activ. Acesta a canditat prima dată pentru fotoliul de primar în 1996.

Primarul timişean care şi-a păstrat cel mai mult funcţia este edil-şef, timp de 14 ani, este Ioan Simoc, din comuna Pietroasa. Fost secretar PCR şi şef al taberelor de la Poieni Sat şi Poieni Strâmbu, Simoc are o sarcină extrem de ingrată. El este obligat să readucă o zonă superbă în circuitul turistic, după ce a asistat, fără să poată interveni, la prăbuşirea celor două tabere, care au funcţionat în clădirile construite pe vremea Imperiului Austro-Ungar.

Infrastructură la pământ

 „Cei de la Ministerul Educaţiei ar fi vrut ca noi să administrăm tabelerele, dar cu condiţia să facem şi investiţii. De unde bani ? Noi nu avem. Şi mă doare sufletul când văd ce au ajuns taberele. Îmi fac mie rău că trec zilnic pe lângă ele şi nu am cum să ajut cu ceva”, a declarat Simoc. Acesta a lucrat mulţi ani ca director la taberele de la Poieni, perioadă depre care spune că a fost cea mai frumoasă din viaţa lui. „Era un rai. Veneau oameni din toată ţara aici. Era viaţă”, a  adăugat primarul.  Cea mai mare dorinţă a lui Ioan Simoc este să dezvolte zona turistică, să implice localnicii în proiecte de agro-turism.

„Consiliul Judeţean va începe cu asfaltarea unei bucăţi de drum spre Poieni Strâmbu. Numai să înceapă odată, iar după ce avem infrastructură pot să mă gândesc şi la altceva”, a mai spus Simoc. Ajuns pe postul de primar al localităţilor Crivina de Sus, Fărăşeşti, Pietroasa şi Poieni, Ioan Simoc s-a străduit să aducă satele mai aproape de lumea civilizată.

„Am venit aici cu gândul să fac ceva pentru oamenii de aici. Am pus suflet în tot ce am făcut. Ca dovadă că nu i-am minţit este faptul că am fost votat de fiecare dată”, a declarat Simoc.

A adus lumina pe uliţele din sat

Printre realizările lui Ioan Simoc se află şi introducerea iluminatului public pe drumurile principale din satele care aparţin de Pietroasa. „Pentru că nu se prindea niciun post TV, am adus un translator pentru a prinde măcar TVR1. Acum există şi cablu în sat. În 2002 am extins o reţea de energie electrică”, a mai spus Simoc.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite