SUBIECT CERUT DE CITITORI Un festival din Timişoara luptă să devină tradiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Teatrul German din Timişoara organizează în aceste zile a doua ediţie a evenimentului „Eurothalia”. Festivalul are un caracter internaţional şi propune spectacole puse în scenă de regizori apreciaţi atât în ţară, cât şi în străinătate.

Obiectivul proiectului este circulaţia liberă a ideilor dinspre şi înspre Vest şi Est, marcate de spiritul multietnic şi multicultural al acestei regiuni. Festivalul a început sâmbătă şi ţine până duminică, putând fi vizionate nu mai puţin de 14 piese de teatru, câte două în fiecare zi. Festivalul se încheie duminică, la Club 30, cu un concert Mike Godoroja.

Vor continuitate

„Ne-a afectat criza, în sensul că am fi vrut să facem festivalul mult mai mare. Oricum sunt mai multe evenimente comparativ cu prima ediţie a festivalului, însă am fi vrut să organizăm mai multe evenimente conexe, concerte, lansări de carte, ateliere şi aşa mai departe. De asemenea, au venit mai puţine trupe din străinătate decât am fi dorit”, a spus Lucian Vărşăndan, directorul Teatrului German de Stat din Timişoara (TGS). Programul festivalului include creaţiile câtorva dintre cei mai apreciaţi regizori din România şi din străinătate, precum Radu Afrim, Alexandru Dabija, Alexander Hausvater, Radu Alexandru Nica şi Andrei Şerban, alături de spectacole ale Teatrului de Animaţie Waidspeicher din Erfurt (Germania) şi Teatrului din Opole (Polonia). Organizatorii speră că spectacolele de calitate vor asigura o viaţă lungă festivalului.



„Acesta a fost marele pariu, să reuşim să organizăm a doua ediţie, pentru că acum două luni, de exemplu era mai mare posibilitatea ca festivalul să nu aibă loc. Un festival este o operă permanent în construcţie, este foarte importantă regularitatea în timp”, a declarat Lucian Vărşăndan.

„Am găsit un echilibru, deşi nu a fost uşor. Spectacolele sunt de foarte bună calitate, iar reacţiile, atât din partea oamenilor de specialitate, cât şi în privinţa cererii de bilete, au fost foarte bune”, a mai spus directorul TGT.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite