UPDATE Descinderi în "capitala drogurilor" din Timiş la casele unor dealeri de heroină şi cannabis. O poliţistă a fost reţinută GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT împreună cu mascaţii Poliţiei Timiş au descins simultan în 21 de case din oraşul Lugoj în care oamenii legii bănuiesc că ar fi mai multe persoane care fac parte dintr-o reţea de trafic de droguri.

UPDATE 12.20 Conform anchetatorilor, în perioada 2009- 2011, membrii clanului au procurat peste 20 de kilograme de droguri din Turcia, pe care au distribuit-o dealerilor şi consumatorilor din Bucureşti, Timişoara şi Lugoj. În total, în acţiune au fost agrenaţi peste 200 de poliţişti şi jandarmi.

UPDATE 10.50 Poliţiştii au capturat 200 de grame de heroină şi 900 de grame de cannabis.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE DE LA DESCINDERI

image

UPDATE 10.35 În total, oamenii legii au reţinut 40 de persoane din Lugoj, printre care se află şi o poliţistă de frontieră. Surse aproapiate anchetei spun că dealerii au găsit o metodă neconvenţională pentru a se proteja în cazul unor descinderi: atunci când clientul venea să cumpere o doză de heroină, dealerul îi injecta direct doza astfel încât să nu existe probe împotriva lui.



UPDATE 09.50
Poliţiştii au reţinut 30 de persoane care au fost duse la sediul Poliţiei Lugoj. Suspecţii vor fi audiaţi, după care vor pleca cu un autocar spre Timişoara, unde procurorii îi vor prezenta instanţei cu propunere de arestare preventivă pe 30 de zile.
În timpul descinderilor, la cel considerat şeful reţelei au fost găsite mai multe pliculeţe cu cannabis, în jur de 20 de grame, care ar fi urmat să fie vândute. Procurorii spun că această reţea, care ar fi fost formată începând cu anul 2008 pe ruta Bucureşti-Lugoj, punea pe piaţa neagră cantităţi mari de heroină şi cannabis. Persoanele din Lugoj erau aprovizionate de suspecţii reţinuţi la Bucureşti. Din primele informaţii oferite de anchetatori, se pare că reţeaua din Lugoj avea un profit anual de câteva sute de mii de euro, din marfa pe care o vindeau în special consumatorilor din Timişoara.

image



UPDATE 08.30
Unul dintre capii reţelei, care locuieşte în Lugoj, este audiat la această oră. Mai mulţi martori au fost aduşi la locuinţa acestuia. Vecinii spun că suspectul s-a mutat de puţin timp pe strada lor şi locuieşte cu chirie acolo unde au descins mascaţii. Bărbatul, care este de etnie romă, nu se înţelege cu vecinii, ba chiar a fost reclamat la poliţie acum câteva zile pentru că de când locuieşte acolo nu şi-a curăţat niciodată gunoiul din faţa casei. Cea care a depus reclamaţia la poliţie, Gabriela Socaci, a spus că regretă că a făcut o reclamaţie pentru că, ulterior, a aflat că vecinul ei este traficant de droguri, iar acum se teme să nu aibă vreo problemă cu el sau cu prietenii lui. Procurorii au scotocit curtea suspectului în căutarea de probe.

image

Pe lângă descinderile din Timiş, procurorii DIICOT au mai organizat percheziţii şi în alte oraşe din ţară. Surse apropiate anchetei susţin că la această oră ar avea loc descinderi şi la Bucureşti. Filajele în cazul traficanţilor din localitatea Lugoj au durat aproape şase luni. Mai mulţi ofiţeri sub acoperire fiind infiltraţi în reţeaua din care fac parte suspecţii.



Oraşul din Timiş în care au descins în această dimineaţă procurorii DIICOT şi poliţiştii este cunoscut ca fiind un reper important pe harta reţelelor de droguri din România. În ultimii ani au avut loc în Lugoj mai multe descinderi şi percheziţii la persoane suspecte de trafic de droguri. Unul dintre cazurile cele mai cunoscute este cel al unui bărbat, care pretindea că ar fi nepotul Patriarhului Daniel, şi care avea la el atunci când l-au reţinut poliţiştii o cantitate impresionantă de stupefiante.

image

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite