A fost îngropată "capsula timpului" la ceremonia pentru birourile all-inclusiv din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai importantă investiţie în clădiri office din oraş beneficiază de finanţare europeană. Cea de a patra clădire din complexul City Business Centre va fi gata în vara anului 2012.

S-a pus piatra de temelie la cea de-a patra clădire de birouri din cadrul proiectului City Business Centre, din Piaţa 700, din Timişoara. Este vorba de cea mai mare investiţie privată din vest finanţată din fondurile europene alocate României în perioada 2007 – 2013.  Din cei 11 milioane de euro, cât va costa ridicarea imobilului, cinci milioane sunt bani europeni.

Fără fonduri europene nu am fi putut demara lucările și nici oferi unele componente şi servicii în premieră pentru Timişoara: scheme de susţinere a IMM-urilor, un centru de conferinţe şi o zonă de birouri all-inclusiv”, a declarat Ovidiu Şandor, preşedintele City Business Centre.

Locuri de muncă noi

Birourile all-inclusiv vor fi dotate cu tot ce are nevoie de o firmă: de la fax, internet, telefon, imprimantă, până la secretară. „Sunt mulţi care vin la Timişoara cu afaceri şi nu au timp să caute dotări. Aici vin, îşi pun laptopul în priză şi îşi fac treaba. Sunt şi cei care vin pe termen scurt, ei nu vor să investeasă în plus”, a mai spus Şandor.

Cea de-a patra clădire va fi terminată în vara anului 2012 şi va însemna pe piaţa forţei de muncă încă  300 de joburi noi.

"Mediul de afaceri din Timișoara are foarte mult de câștigat de pe urma acestor investiții realizate pe locul fostei fabrici Modatim. Ar fi trebuit să facă și statul cu multe din proprietăți după 1990", a spus Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

"Ovidiu Șandor este printre puținii investitori autohtoni care face ceva constructiv și nu trăiește din speculații. Mă bucu că ADR a venit în ajutor, iar lucrările sunt făcute exclusiv cu firme din Timișoara",  a spus primarul Gheorghe Ciuhandu la ceremonie.

Caspula timpului a fost zidită

Ceremonia punerii pietrei de temelie a cuprins și îngroparea unei capsule speciale în care au fost puse câteva obiecte: proiectul clădirii, un ziar pentru a demonstra data, o haină realizată la Modatim, o bucată de lemn din fundația zidului cetății găsite în urma săpăturilor și o sumă de bani. Capsula a fost depusă într-un orificiu din fundație, iar apoi toți invitații au pus umărul la acoperirea găurii cu ciment. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite