Tineri din întreaga ţară au demonstrat că au talent de păianjen la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Sebastian Tătaru
Foto: Sebastian Tătaru

La Timişoara are loc un concurs naţional de căţărat pe pereţi artificiali, la care participă 30 de alpinişti urbani. Zeci de tineri din toată ţara şi-au demonstrat calităţile de oameni păianjen, în cadrul primei etape a Campionatului Naţional de Boulder.

A doua ediţie a evenimentului care are loc la Timişoara a fost pusă la cale de Clubul Sportiv Alternative TM în colaborare cu Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă. Concurenţi din Timişoara, Braşov, Piatra Neamţ şi Bucureşti s-au căţărat pe pereţi artificiali instalaţi într-o sală de escaladă şi au încercat să facă asta într-un timp cât mai scurt pentru a fi apreciaţi de arbitri. Bogdan Rus a venit de la Braşov pentru a se căţăra pe pereţii din capitala Banatului. „Particip de şase ani la competiţii şi pierd de şase ani, dar vin la fiecare concurs”, a spus Bogdan Rus, de 25 de ani.

VEZI GALERIE FOTO DE LA EVENIMENT

Fetele vor avea şi ele ocazia să-şi demonstreze calităţile tehnice pentru căţărare în această după-amiază. Mâine va avea loc finala pentru fete şi băieţi. Aceştia vor fi nevoiţi să parcurgă patru trasee, pentru ca arbitrii să facă diferenţa între stilul de căţărare al fiecărui alpinist.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite