Un poliţist cu iniţiativă: Şeful de post din comuna Şag dă lecţii de mers pe biciclete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Pleş, şeful de post de la Şag, le-a vorbit elevilor despre importanţa mersului corect cu bicicleta
Marcel Pleş, şeful de post de la Şag, le-a vorbit elevilor despre importanţa mersului corect cu bicicleta

Agentul şef de poliţie Marcel Pleş i-a învăţat pe copii cum se conduce corect şi cum se repară o bicicletă. Într-o acţiune organizată la Şcoala Generală cu clasele I-VIII din comuna Şag, elevii au participat la un concurs pe teme rutiere.

Şcoala din comuna Şag, de lângă Timişoara, are deja o tradiţie în discuţii pe teme rutiere pentru a ridica nivelul de pregătire a micilor participanţi la trafic. Anii trecuţi s-a organizat chiar un campionat zonal, pe care cei din Şag doresc să îl reia. „La arhiva poliţiei sunt poze de la începutul anilor 2000. Sunt condiţii, există un poligon în şcoală şi vreau să reluăm tradiţia, pas cu pas. Vreau să aducem copii din Parţa, Pădureni, Jebel, Peciu Nou, Giulvăz, Foeni, sate din apropierea Şagului”, a declarat agentul Marcel Pleş, şeful de post din Şag.



Mecanică pentru biciclete

La primul eveniment organizat la Şcoala Generală din Şag a avut loc un concurs prin care se urmăreşte reducerea accidentelor în rândul minorilor. „La ţară, bicicleta este un mijloc de transport foarte la modă. Am zis să le arătăm ce înseamnă o bicicletă, ce probleme tehnice pot avea şi de ce trebuie să ţină cont”, a mai declarat Marcel Pleş.



Elevii au avut de trecut o probă de teorie pe linie de cunoaştere a regulilor de circulaţie. Apoi au fost puşi la o probă de mecanică pentru depistarea unor defecţiuni la o bicicletă, iar în final s-a organizat o probă practică de mers pe bicicletă în poligon. Cei mai buni dintre elevi au fost premiaţi cu diplome şi bani.

image
image
Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite