Rareş şi Bogdan gemenii rugby-ului bănăţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi fraţi din Chişoda au ales să-şi dedice timpul liber sportului în loc să bată cluburile sau să stea în faţa calculatorului.

Rareş este fratele cel mare al familiei, născându-se cu un sfert de oră mai devreme decât „mezinul” Bogdan. Când erau mici, băieţii îşi luau haine identice, însă, după ce au crescut gusturile lor s-au schimbat. Colegii şi profesorii îi deosebesc pentru că Rareş are două aluniţe în plus pe faţă. Cei doi gemeni învaţă la şcoala din Chişoda, unde rugby-ul este un sport de tradiţie. Sala de sport din localitate poartă numele lui Ioan Tătucu, membru al echipei timişorene care a câştigat primul campionat naţional în afara Bucureştiului.

„L-am cunoscut pe domn profesor”, spune mândru Bogdan, unul dintre gemeni. Când erau mai mici, Rareş şi Bogdan băteau mingea de fotbal pe câmp cu prietenii lor. În toamna anului trecut, profesorul Mircea Bologa a recrutat copii pentru clubul de rugby înfiinţat la Giroc. Cei doi gemeni nu au stat pe gânduri şi s-au înscris. „Mi-a plăcut rugby-ul din prima zi. Este un sport de contact, civilizat”, a spus şi Rareş.

Campioni în Ungaria

Băieţii spun că nu au avut probleme cu părinţii din cauza noului sport pe care au ales să îl practice. „Mamei i-a fost un pic frică să nu ne lovim, dar într-un final a acceptat. Dacă respecţi regulile nu este dur. Trebuie să munceşti în echipă şi să respecţi adeversarul”, a mai spus Rareş. Tinerii sunt foarte mulţumiţi de condiţiile pe care le au la echipa de club. „I-am chemat şi pe alţi colegi la echipă să fim mai mulţi”, a spus Bogdan. Echipa la care joacă tinerii va fi înscrisă de la toamnă în campionat. Toamna trecută, la numai două luni de la începerea pregătirilor, Rareş şi Bogdan au câştigat cu echipa un turneu din Ungaria la care au participat 350 de copii. Tinerii vor să practice rugby de performanţă.

Întrebări şi răspunsuri
Care a fost cea mai dură experienţă de când practicaţi rugby?
Bogdan: La campionatul din Ungaria a venit un adversar cu viteză şi m-a placat. Nu am mai putut să respir. Am stat câteva minute pe margine. Nu aveam experienţă. De atunci m-a învăţat domn profesor să fiu tot timpul pregătit când vine adversarul spre mine

Cum vi se pare rugby-ul din România?
Rareş: Echipa naţională de rugby cred că are rezultate mai bune decât echipa de fotbal pentru că se califică la campionate mondiale

V-aţi bătut vreodată nu adversarii?
Bogdan: Nu pentru că trebuie să ne respectăm adversarul.

Ce-i place
Rareş: „Îmi place să ies cu prietenii. De asemenea îmi plac maşinile şi motoarele de teren, dar şi să ascult muzică”. Bogdan: „Îmi place muzica, să mă joc pe calculator şi să mă plimb cu bicicleta”

Ce nu-i place
Rareş: „Nu-mi plac manelele şi nici să ascult muzică la maximum. De la şcoală nu îmi place Biologia, mi se pare prea grea”. Bogdan: „Nu-mi place când alţi colegi se ceartă, când văd oameni care aruncă gunoi pe stradă şi nici oamenii care fumează lângă mine”

Profil
Născuţi: 7 ianuarie 1996, Timişoara.
Studii: Şcoala Generală Chişoda, clasa a şaptea.
Carieră: Rugby, clubul „Ioan Tătucu”.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite