VOCEA VESTULUI Şmecherii şi miliţienii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara
Mălin Bot este redactor-şef Adevărul de Seară Timişoara

Poliţia a fost dotată cu radare performante. Echipamentele de mii de euro ar fi trebuit să ajute autorităţile să prindă cât mai mulţi vitezomani şi să reducă numărul accidentelor. Pe teren realitatea este alta, cel puţin în Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara.

Poliţia Rutieră nu are nicio strategie. Camionagii fac în continuare legea, alături de şmecherii cu bolizi de lux. Au învăţat toate locurile în care, de pe vremea Miliţiei, erau plasate radare. Se circulă la fel de periculos şi se evită la fel de şmechereşte radarul.

Să vă dau un exemplu grăitor. Pe drumul care leagă Timişoara de vama Moraviţa, unde contrabandiştii de ţigări fac legea, agenţii de la Poliţia Oraşului Deta folosesc radarul exact ca miliţienii ieşiţi la „pescuit", la sfârşit de lună, pentru a creşte planul de amenzi. Radarul este plasat la intrarea în localitatea Moraviţa, după o curbă. Agenţii pândesc şoferii străini, care nu cunosc geografia locului şi intră în localitate cu 70 de kilometri la oră, pentru că nu pot frâna brusc în curbă. Este o „locaţie" moştenită de pe vremea Miliţiei Rutiere, exploatată cu succes acum.

Ce mai contează faptul că, pe centura oraşului Deta, contrabandiştii cu bolizi de lux gonesc cu 200 de kilometri la oră ? Nu are nicio importanţă pentru tovarăşii care conduc Poliţia Deta. Ei sunt mulţumiţi că agenţii vin de pe teren cu planul de amenzi îndeplinit.

Am circulat recent aproape 500 de kilometri în judeţele Timiş, Caraş-Severin şi Hunedoara. Peste tot Poliţia Rutieră a plasat radarele exact în aceleaşi locuri în care le pune de ani de zile, la ciupeală. În acest timp, în afara localităţilor se circulă nebuneşte. Statul a plătit degeaba pentru noile radare, dacă nu face ceva cu miliţienii care decid cum să fie folosite.

CITESTE:

Accident cu un mort, două victime în comă şi o a treia persoană grav rănită din cauza unui traficant de ţigări netimbrate UPDATE+FOTOGALERIE
VIDEO Poliţiştii înjură ca la uşa cortului nişte tineri care îi filmează în timp ce încalcă legea
Contrabandă cu moartea în bezna nopţii: bişniţarii se opresc cu accidente sau cu pistolul
Maşina de poliţie cu noile radare, parcată ilegal pentru o pungă de popcorn

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite