VOCEA BANATULUI Jaf la drumul mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişorenii care au maşini au aflat că administraţia locală are o surpriză pentru ei. Taxele de parcare, percepute prin stistemul Telpark, se dublează. În schimb primesc ce au primit de aproape 15 ani, de când funcţionează acest sistem: nimic. Cel care cumpără un tichet Telpark sau plăteşte abonamentul nu primeşte nicio garanţie că poate beneficia de loc de parcare. Plăteşti şi te descurci. Dacă nu sunt locuri, e ghini

Administraţia Ciuhandu adună de la Timişoreni, cu agresivitate, de aproape 15 ani, taxe Telpark. Cine nu plăteşte e amendat rapid şi se trezeşte cu roţile blocate. Nimeni nu scapă. În toţi aceşti ani banii storşi de la şoferi nu au produs niciun loc nou de parcare în zonele centrale, acolo unde sunt probleme.

S-au vehiculat idei, s-au anunţat proiecte dar concret nu s-a făcut nimic. Nici măcar dungi pe asfalt nu s-au tras. Banii au fost consumaţi, într-o proporţie covârşitoare, cu salariile angajaţilor SC Administraţia Domeniului Public (ADP), firmă care gestionează Telpark şi este proprietate a Consiliului Local Timişoara. O investiţie vizibilă au făcut cei de la ADP: au pus bariere şi au perceput o suprataxă pentru accesul în trei parcări vechi.

Telpark este un exemplu de jaf la drumul mare, comis chiar de către o instituiţie a statului, în cazul de faţă o administraţie locală. S-au instituit taxe anunţate ca fiind necesare pentru amenajarea unor noi parcări, dar banii adunaţi s-au dus pe salariile angajaţilor. Oameni care ştiu cui să fie recunoscători în faţa urnelor. Ei şi familiile lor. Câteva mii de voturi care conteatză.

Timişorenii plătesc practic, sub eticheta taxei de parcare, o taxă de protecţie socială cu iz electoral pentru angajaţii ADP care, fără Telpark, ar ajunge şomeri sau, mai grav, ar fi nevoiţi să se angajeze la firme private. „La patron" ar avea de făcut activităţi grele şi umilitoare cum este munca. Mai bun e jaful la drumul mare.

Citeşte şi:


TelPark a dublat preţul pentru parcare: Vezi aici cât costă tichetele şi abonamentele în 2011

VIDEO Tencuiala căzută de pe sediul PNŢCD din Piaţa Libertăţii a avariat un Mercedes de lux UPDATE



Citeşte aici alte opinii ale jurnalistului Mălin Bot, pe blogul acestuia!

  

image image image image image image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite