TIMP LIBER: Lecţii pentru micuţi despre viaţa la Zoo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii cu vârste între 4 şi 13 ani au ocazia să se distreze în weekend la Grădina Zoologică. Participanţii la workshopul „Zoo-aRtelier” vor învăţa lucruri noi despre animalele ţinute după gratii.

„Zoo-aRtelier” înseamnă o acţiune inedită a unei companii din Timişoara, în cadrul căreia copiii sunt invitaţi să înveţe lucruri noi despre animalele pe care le admiră la grădina zoologică. Evenimentul constă în desfăşurarea unor eco-ateliere de joacă şi pictură cu tematică specifică locaţiei. Participarea este gratuită, toate materialele fiind oferite copiilor de “aRtelierul de idei”. Proiectul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 13 ani şi se doreste a fi o alternativă la orele petrecute de copii în faţa computerului şi a televizorului. Obiectivul final al proiectului este stimularea creativităţii şi a inteligenţei, respectiv a comunicării şi a jocului în echipă.

Tur la Zoo

În plus, la finalul eco-atelierului, copiii şi însoţitorii lor vor avea ocazia să vadă pe îndelete grădina zoologică din Timişoara, care funcţionează în versiunea modernizată din 2007. Cum locaţia se întinde pe o suprafaţă de aproape şapte hectare, responsabilii evenimentului se aşteaptă ca cei vizaţi de acţiunile din weekend să revină în ambele zile. Nu trebuie uitat că vizitatorii vor avea ocazia să vadă toate cele 16 habitate care adăpostesc 29 de specii şi un numar de 144 de animale.

Un alt eveniment inedit este realizarea unui tur itinerant al Grădinii Zoologice, al animalelor de aici, prezentare urmând să fie realizată de „ghizi ocazionali“, selectaţi din rândul copiilor care se vor remarca prin aptitudini oratorice. Acţiunea constă în prezentarea de fiecare „ghid de ocazie” a unei specii de animale sălbatice, a arealului de răspândire, caracteristici biologice ale speciei, perioada de reproducere şi vulnerabilităţile speciei, respectiv a riscului de extincţie. „Noi garantăm buna dispoziţie. Nu trebuie decât ca micuţii, părinţii şi bunicii lor să ne treacă pragul. Evenimentul este gratuit şi toţi copiii sunt bineveniţi”, a spus Adela Rodea, una dintre organizatori.

RECOMANDARI

Bărbaţii de la Muzeul de Artă
Cei mai serioşi, cei mai delicaţi, încruntaţi sau zâmăreţi ai secolului al XIX-lea sunt ilustraţi în portretele expuse la Muzeul de Artă din Timişoara. Timişorenii pot vizita, astăzi, o expoziţie unisex, deosebită prin prezenţa unor iluştri domni care au marcat la vremea lor o schimbare. În portretele lucrate în ulei pe pânză sau panouri de lemn, în imagini abia conturate în pastel şi chiar pe medalii, curioşii pot vedea chipuri de împăraţi, consilieri orăşeneşti, artişti şi chiar cetăţeni de vază. 

Lecţie de preparat delicii la borcan
Timişorenii care abia acum fac primii paşi în bucătărie şi descoperă încet, încet secretele artei culinare vor fi încântaţi de Atelierul de Borcane Dulci. Iniţiativa îi va aduce la un loc pe cei care ştiu deja care e diferenţa între marmeladă şi dulceaţă şi pe cei care sunt la început de drum. Evenimentul va avea loc pe strada Virgil Oniţiu nr. 3, iar cei care vor participa vor învăţa cum să prepare bunătăţile pentru iarnă. Mai mult, ei vor putea picta  şi orna borcanele de gemuri. Lecţia începe sâmbătă dimineaţa.

Bătălie pe două roţi la Pădurea Verde
Pădurea Verde va fi cadrul unuia dintre cele mai apreciate concursuri pentru pasionaţii de ciclism. Duminică, de la ora 9.00, va începe Cupa Cetăţilor, singura competiţie de sport extrem din întreaga ţară care are loc în locaţii istorice, organizat de Verde pentru Biciclete şi Clubul Sportiv Gratzu. Competitorii pe două roţi îşi vor arăta îndemânarea pe un traseu de şapte kilometri împânzit cu arbitri de teren şi supraveghetori. Cei mai buni vor fi răsplătiţi cu premii în valoare de 4.500 de lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite