Mii de ore şi de euro pentru o pasiune în miniatură care îi face campioni mondiali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şi-au construit de la zero replici exacte ale unor nave care au rămas în istorie cu preţul a mii de ore muncite, atenţie la detalii dar şi mulţi bani. Navomodeliştii investesc totul într-un sport deosebit cunoscut la nivel internaţional.

Zeci de pasionaţi de navomodelism din ţară au venit la Timişoara în acest weekend pentru a participa la Campionatul Naţional de Navomodele. În cadrul competiţiei vapoarele sau remorcherele lor în miniatură trebuie să treacă probe de foc să arate că sunt rapide, uşor de manevrat şi se pot comporta ca o ambarcaţiune reală. „La orice model, indiferent de costuri, mai bine de 90 la sută din valoare e muncă”, a spus Lucian Dan, antrenor de navomodelism.   

Răbdare răsplătită

George Popa este inginer şi are 30 de ani. Tânărul este pasionat de remorchere şi le construieşte, bucăţică cu bucăţică, de la aproape 10 ani. „Se respectă nava după care te inspiri până în cele mai mici detalii, o faci de mână”, a spus tânărul. Cu nava lui „Zimbrul” a câştigat, anul acesta, bronzul pentru România după mai bine de 20 de ani, la Campionatul Mondial din Germania. „Am lucrat la ea cam un an şi jumătate, mai bine de 1.500 de ore”, a povestit George. Ca să-şi contruiască „Zimbrul”, campionul mondial a investit mai bine de 2.000 de euro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite