EXCLUSIV Lupta pentru funcţii menţine scandalul penal de la Facultatea de Geografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gheorghe Ianos, decanul Facultăţii de Geografie (foto: www.uvt.ro)
Gheorghe Ianos, decanul Facultăţii de Geografie (foto: www.uvt.ro)

Decanul Facultăţii de Geografie de la Universitatea de Vest din Timişoara, Gheorghe Ianoş, dar şi profesorul Petru Urdea au fost urmăriţi penal din cauza pontării fictive a profesorului Lucian Drăguţ. Dosarul s-a finalizat cu scoaterea de sub urmărire penală a celor doi, dar scandalul este departe de a fi încheiat.

Tot circul de la Facultatea de Geografie a început în momentul în care profesorul Constantin Vert nu a mai putut să avanseze în grad pentru că ar fi fost împiedicat de decanul Gheorghe Ianoş. De aici şi până la plângerea penală nu a mai fost decât un pas, demers făcut în momentul în care profesorul Vert a depistat că Ianoş şi Urdea l-au pontat fictiv pe profesorul Lucian Drăguţ, plecat în Austria. Procurorii de la Parchetul Judecătoriei Timişoara au dispus scoaterea de sub urmărire penală a lui Ianoş şi Urdea şi aplicarea unei amenzi administrative de 1.000 de lei, ceea ce arată că faptele au existat, dar nu întrunesc condiţiile unei infracţiuni.

Războiul continuă

Profesorul care a reclamat situaţia nu s-a mulţumit cu soluţia procurorilor şi a atacat-o în instanţă, unde se va judeca plângerea făcută. În paralel profesorul Urdea şi-a dat demisia din funcţia de conducere, dar Gheorghe Ianoş a rămas decan. „Domnul Ianoş este un decan foarte bun. Acesta nu este un subiect de presă", a spus rectorul Ioan Talpoş. La rândul său, decanul Gheorghe Ianoş spune că îşi asumă greşeala, nu a contestat amenda primită, dar susţine că a fost bine intenţionat. „Domnul profesor a plecat pentru un contract în Austria la Salzburg. Era în interesul nostru, aducea facultăţii vizibilitate, anual ducea un număr de studenţi şi profesori români acolo, veneau aici profesori austrieci. Nu a vrut nimeni să comită o fraudă. Nu am contestat soluţia dată", a spus decanul. Scandalul de la UVT ar trebui să se termine în momentul în care instanţa dă o soluţie definitivă şi irevocabilă. Lupta pentru funcţii este însă mare şi fiecare îşi urmăreşte interesul.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite