PORTRET Ciprian Irimieş face pe jos turul României, cu cortul în spate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoreanul se pregăteşte pentru o aventură prin care va încerca să descopere meleagurile ţării, oameni şi poveşti de viaţă. Timp de aproximativ 45 de zile, timişoreanul Ciprian Irimieş va străbate România la pas, cu rucsacul în spinare şi cazare la cort „de 5 stele”.

 „Voi redescoperi frumuseţi ale României, poveşti de viaţă şi voi trăi intens fiecare minut al întregii experienţe”, afirmă Ciprian. Dorinţa de a călători o are încă de mic copil, când făcea drumeţii prin ţară cu părinţii. Tatăl său, şofer la o firmă de construcţii, îl lua cu el deseori pe trasee. „Când am fost mic, am fost fascinat de trei chestii: lumea lui Peter Pan, Robinson Crusoe şi Ion Creangă”, îşi aminteşte Ciprian Irimieş.

30 de kilometri pe zi

Ideea de a pleca pe jos prin ţară i-a venit în luna mai. A trebuit să stabilesc traseele, iar acum, în 1 septembrie, va începe aventura. În mare, traseul lui Ciprian Irimieş este Timişoara – Lugoj – Orşova - Băile Herculane – Târgu Jiu – Sibiu – Sighişoara – Braşov, cu finishul la Sinaia.

Documentar foto-video

„Voi străbate pe zi cam 30 de kilometri, cu rucsacul în spate. Voi dormi în cort, iar dacă mă primesc oamenii, stau la ei. Bugetul este foarte mic, nu depăşeşte 1.000 de euro”, spune tânărul temerar. Ciprian Irimieş va lua cu el aparatură foto-video pentru a surprinde cât mai bine paşi din această aventură. Vrea să realizeze un documentar şi un fotoreportaj din prisma unui amator. „Vreau să promovez patrimoniul cultural al României, să descopăr poveşti de viaţă, să descopăr oameni”, explică Ciprian. Toată aventura lui va putea fi urmărită pe siteul www.freebirds.ro, cu diverse povestiri şi reportaje de călătorie.

Întrebări şi răspunsuri
Ai luat în calcul şi gradul de pericol al aventurii?
Există o mică teamă, de aceea am să fac şi un mic compromis. Sunt două porţiuni care vor fi străbătute cu maşina, în Transfăgărăşan. Sunt foarte mulţi câini, e posbil să am probleme cu intemperiile, dar mă voi descurca. E posibil să mă abat şi din drum dacă găsesc ceva mişto.

Ai şi o mare pasiune pentru teatru…
Totul a început la Teatrul Thespis acum cinci ani. Am cunoscut oameni pasionaţi de ce făceau. În 2007 am regizat prima piesă, prezentată la un Studentfest. În 2009 am fost premiat la Serile Teatrului Studenţesc, de la Bucureşti.

Profil
NĂSCUT. 04.11.1982 Lugoj
EDUCAŢIE. Facultatea de Design.
EXPERIENŢĂ. Teatru, design, fotografie.
FAMILIE. Necăsătorit.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite