Gata cu protestul pro-Mitropolit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Susţinătorii Înaltpreasfinţitului Nicolae susţin că acesta va fi repus în drepturi depline într-o şedinţă extraordinară a Sinodului BOR. Grupul de credincioşi care a ieşit de numeroase ori în stradă pentru Corneanu a renunţat la acţiunile de revoltă.

Mitingurile de susţinere pentru ÎPS Nicolae Corneanu au încetat. Grupul de credincioşi care a protestat, fie la sediul Arhiepiscopiei Timişoarei, fie pe treptele Catedralei Mitropolitane, şi a trimis memorii inclusiv patriarhului, nu se va mai aduna cu acest scop. Măsura a fost anunţată de unul dintre liderii credincioşilor, profesorul universitar Viorica Bălteanu. Potrivit acesteia, în rândul clerului ortodox timişorean se cunoaşte faptul că mitropolitul va fi repus în drepturi depline în urma unei şedinţe extraordinare a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, care s-ar întruni la sfârşitul acestei luni.

„Totul este în regulă, în 21 iulie se va face dreptate. Semnalele care ne-au fost transmise sunt cât se poate de limpezi. Oamenii trebuie să ştie că lucrurile sunt pe cale să revină la normal”, a declarat Viorica Bălteanu.

Aceasta a exclus posibilitatea ca Sinodul BOR să acorde înapoi dreptul de semnătură mitropolitului Nicolae, dar cu necesitatea unei contrasemnături din partea episcopului-vicar, PS Paisie Lugojanul, aşa cum susţin alte voci din interiorul arhiepiscopiei. Hotărârea de retragere a unor drepturi administrative ÎPS Nicolae a venit în luna mai, fiind motivată de problemele de sănătate care l-ar împiedica să ia anumite decizii. De atunci, protestele pentru mitropolit au avut loc aproape în fiecare săptămână. ;

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite