Un milion de lei, alocați pentru Institutul Oncologic din Timișoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Clădirea unde ar urma să funcționeze Institutul Oncologic
Clădirea unde ar urma să funcționeze Institutul Oncologic

Suma a fost aprobată de Ministerul Sănătății și a ajuns la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Timiș, care va demara licitația pentru studiul de fezabilitate. Pentru acest prim pas necesar începerii lucrărilor au loc și consultări cu specialiști din alte zone ale țării.

Banii veniți de la minister reprezintă aceeași sumă alocată și anul trecut, tot pentru studiul de fezabilitate. Potrivit reprezentanților DSP, a avut loc o primă serie de discuții pentru elaborarea temei de proiectare a Institutului Oncologic, medicii specialiști din Timiș consultându-se în același timp și cu personal de la institutele de profil din Iași și Cluj.

Următoarele sume de bani necesare construcției propriu-zise a institutului vor fi alocate pe măsură ce acesta „prinde contur”. Studiul de fezabilitate este o analiză complexă a unui obiectiv de investiții, în care se iau în discuție multipli factori tehnici, inclusiv de risc sau incertitudine.

Clădirea unde se dorește să funcționeze viitorul Institut Oncologic din Timișoara trebuia inițial să devină noul Spital Municipal. A fost însă lăsată în paragină timp de mai mulți ani, fiind între timp și prădată de hoți. Paguba, constând în geamuri și uși termopan, a fost de 300.000 de euro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite