Trăiește de cinci ani cu un rinichi al soției

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Marin a suferit de o afecțiune care l-a adus la un pas de moarte. După mai mulți ani în care a făcut periodic dializă, o procedură de înlocuire a funcțiilor rinichilor care ține pacientul în viață, însă nu oferă o îmbunătățire a stării de sănătate, acesta a beneficiat de un transplant salvator.

Insuficiența renală de care a suferit bărbatul, acum în vârstă de 51 de ani, a pornit ca o simplă răceală, care mai apoi s-a dovedit a fi o problemă mult mai gravă. „În anul 2000, în februarie, am făcut prima dializă, pentru că nu îmi mai funcționau rinichii. Am continuat cu acest tratament timp de șase ani și 11 luni. Apoi am mers la Cluj, am făcut analizele iar soția mea, Ana, a decis că îmi va dona un rinichi. La începutul acestei luni s-au împlinit cinci ani de când mi-a fost salvată viața, iar totul decurge normal", a spus Gheorghe Marin.

În cazul său, tratamentul imunosupresor, care împiedică organismul să respingă organul străin, a însemnat la început luarea a câte 36 de medicamente zilnic. „Te obișnuiești și cu pastilele, și cu regimul. Primul an e mai greu, când luam câte un pumn de comprimate în fiecare zi. Acum s-au redus la opt. Tratamentul este urmat toată viața, care trebuie trăită cumpătat", a declarat beneficiarul de transplant.

El este unul dintre fondatorii Asociației beneficiarilor de transplant renal din Vest, organizație care își propune să reprezinte interesele persoanelor care au primit un organ sau sunt pe listele de așteptare. „M-am hotărât să îi ajut și pe alții să nu mai fie legați de aparat așa cum am fost și eu. Dializa nu este o soluție, doar transplantul îți poate reda viața", a precizat Gheorghe Marin.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite