Tot mai multe îmbolnăviri de rujeolă în Timiș

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de familie se vor ocupa de vaccinare (foto arhivă)
Medicii de familie se vor ocupa de vaccinare (foto arhivă)

În ultimele săptămâni s-au înregistrat numeroase cazuri de infectare cu boala contagioasă care îi afectează mai ales pe copii. Medicii spun că este esențial ca micuții să își facă vaccinul împotriva acestei afecțiuni, iar cei bolnavi să nu fie lăsați în grupuri pentru că astfel răspândesc virusul.

Potrivit reprezentanților Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” din Timișoara, chiar dacă afecțiunea este considerată în prag de dispariție, în ultimele săptămâni au fost descoperite zeci de cazuri de îmbolnăvire cu rujeolă în județul Timiș. „În prezent avem internați zece pacienți. În general sunt copii de vârstă mică, proveniți din familii dezorganizate sau din centrele de minori. Deși afecțiunea este inclusă în programul național gratuit de vaccinare, acești copii sunt mai puțin îngrijiți de aparținători și astfel ajung să se infecteze”, a declarat dr. Virgil Musta, purtător de cuvânt al unității sanitare menționate.

Potrivit acestuia, principalul sfat este vaccinarea micuților, păstrarea condițiilor de igienă și, în cazul în care copiii manifestă primele simptome ale rujeolei, adică febră, dureri în gât, tuse și mai apoi erupția specifică, aceștia să fie ținuți departe de comunitatea din care fac parte. „Rujeola are un grad de contagiozitate foarte ridicat, de aceea se recurge la izolarea pacientului timp de zece zile”, a mai precizat dr. Musta.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite