„Talciocul de doctorate”, deschis în centrul Timișoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi reprezentanți ai mediului academic timișorean au „vândut” doctorate și diplome în semn de protest față de plagiatul prim-ministrului Victor Ponta. Alături de mai mulți membri ai societății civile, aceștia au organizat și o nouă promenadă civică în Piața Victoriei.

Timișorenii dornici de a obține teze de doctorat fără niciun fel de efort au avut ocazia să le primească, semnate de Daniel Vighi și Viorel Marineasa, ambii reprezentanți ai mediului academic și vicepreședinți ai Societății Timișoara. S-au oferit, spre exemplu, doctorate în „toate specializările pământului”. Acțiunea a avut ca scop readucerea în atenția publicului a faptului că primul ministru român a comis un plagiat în lucrarea sa de doctorat.

„Stimați concetățeni, vă oferim doctorate gratis. Putem să devenim o țară de doctori! Dacă Ponta a primit gratuit un doctorat, de ce să nu primească și domniile voastre câte unul?”, a spus Daniel Vighi în timpul promenadei civice desfășurate în centrul orașului de pe Bega. Participanții la promenadă au ținut și „un moment de reculegere la acvariul ridicat ilegal în centrul Timișoarei”.

Acțiunea „Talcioc de doctorate” s-a desfășurat în cadrul unei serii de evenimente menite să revitalizeze opinia publică timișoreană, derulate sub denumirea „Amfiteatrul civic”. Evenimentele vor avea loc pe tot parcursul săptămânii viitoare.

Citiți mai multe detalii despre acțiune și declarațiile participanților în cotidianul Adevărul!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite