Profesorii timișeni au amânat intrarea în grevă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lacătele nu se mai pun astăzi pe clasele din școlile generale și licee. Sindicaliștii din învățământul preuniversitar spun că, din cauza procedurii greșite de strângere a semnăturilor pentru declanșarea grevei generale, protestul se amână cel puțin o săptămână.

Sondajele trimise în județ pentru a-i întreba pe profesori dacă vor sau nu să înceteze activitatea nu au conținut și alternative precum mitingul sau greva japoneză, astfel încât au trebuit să fie refăcute. „Vom primi rezultatele la sfârșitul acestei săptămâni. Până acum, cei consultați au fost de acord cu greva generală”, a precizat Radu Bilavu, lider al Sindicatului „Paul Popescu Neveanu”, afiliat la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ. FSLI a declanșat procedurile de incetare a activității la nivel național.

Motivele oferite de profesori pentru intrarea în grevă sunt strâns legate de dificultăţile financiare cu care se confruntă sistemul de învăţământ. Cea mai mare nemulţumire este legată de banii pe care îi primesc la sfârşitul fiecărei luni. Cadrele didactice spun că, în condiţiile în care pentru acest an nu este prevăzută nicio majorare a salariilor, nu se mai poate recupera reducerea cu 25 de procente care a fost aplicată tuturor bugetarilor după debutul crizei economice.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite