Poliția va investiga cazul preotului timișean acuzat de furt de lemne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare (ITRSV) Timișoara a anunțat că, în urma anchetei efectuate la pădurea proprietate a bisericii ortodoxe din satul Coșteiu de Sus, s-a făcut o plângere penală către Parchetul de pe lângă Judecătoria Făget. Autoritățile s-au autosesizat în urma dezvăluirilor făcute de Adevărul Timișoara.

Inspectorii au constatat o pagubă de 50 de ori mai mare decât valoarea necesară pentru a se sesiza o infracțiune. "S-au găsit 60 de arbori tăiați fără autorizație, volumul fiind de circa 47 de metri cubi de lemn. Au fost sesizați procurorii de la Făget. Aceștia urmează să dispună poliției începerea cercetărilor privind furtul", a declarat Aristotel Vișoiu, inspector șef ITRSV Timișoara.

De cealaltă parte, ierarhii ortodocși timișeni așteaptă rezultatele investigației procurorilor. "Dacă a comis o infracțiune, preotul va fi automat suspendat, oprit de la a mai săvârși orice serviciu religios. Cazul său va fi de asemenea supus atenției la întrunirea Consiliului Eparhial al Arhiepiscopiei Timișoarei", a declarat protopopul de Făget, pr. Bujor Păcurar.

Parohul învinuit că a furat lemne, preotul Nicolae Zisu, a recunoscut în fața acestuia că ar fi vândut trei mașini de lemne, în schimbul cărora a obținut circa 1.500 de lei. Cu toate acestea, paguba constatată de inspectorii ITRSV este de aproape trei ori mai mare.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite